Erdoğanın Rize Ziyareti Ertelendi

Erdoğanın Rize Ziyareti Ertelendi

28-30 Eylül tarihleri arasında Rize'ye gelmesi beklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Makedonya'ya gidiyor.

28-30 Eylül tarihleri arasında Rize'ye gelerek 19 okulun açılışını Sosyal Bilimler Lisesi'nden toplu bir şekilde açması beklenen ayrıca Rize Üniversitesi'nin akademik eğitim-öğretim yıldönümünün açılış törenine katılması  ve Rize Devlet Hastanesi'nin resmi açılışını yapması beklenen Başbakan Recep  Tayyip Erdoğan, 29-30 Eylül tarihlerinde Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski’nin davetlisi olarak Makedonya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Erdoğan, Makedonya gezisi öncesi bugün 81 ilin Ak Parti il başkanlarını Ankara'da toplayarak durum değerlendirmesi yapacak. Toplantıya Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar da katılacak. Erdoğan'ın Rize ziyaretinin yılbaşına kadar  ertelenmiş olabileceği ağırlık kazanıyor.

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre Erdoğan, sözkonusu ziyaret çerçevesinde Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov, Meclis Başkanı Trajko Veljanovski ve Başbakan Nikola Gruevski ile görüşecek ve Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin mezuniyet törenine katılacak.

Soydaş ve diğer toplum temsilcileriyle de biraraya gelecek olan Başbakan Erdoğan Üsküp’ün yanı sıra Kalkandelen, Vrapşişte, Gostivar ve Ohri’de de çeşitli temas ve incelemelerde bulunacak, tarihi ve kültürel mekanları ziyaret edecek.

Başbakan Erdoğan’ın Makedonya’yı ziyaretinin, Makedonya’nın 20. Bağımsızlık yıldönümüne, ayrıca 2001 yılında yaşanan bunalım ve iç çatışmaları sona erdiren Ohri Çerçeve Anlaşması’nın imzalanmasının 10. Yılına rastlıyor olması nedeniyle ayrıca önem arzettiği belirtildi.

Başbakanlık açıklamasında, “Makedonya’yı anayasal ismiyle, diliyle ve milli kimliğiyle tanıyan ilk ülke olan Türkiye, bağımsızlığını kazandığından bu yana, başta demokratik kurumlarının güçlendirilmesi ile Avrupa- Atlantik kurumlarıyla bütünleşme süreçlerinde olmak üzere Makedonya Cumhuriyeti’ni her alanda desteklemeye devam edecektir. Türkiye, farklı dini ve etnik grupların barış içinde birarada yaşadığı Makedonya’ya bölgesinde bir refah ve istikrar unsuru olarak önem vermekte ve her alanda olumlu seyreden ikili ilişkilerini daha da geliştirmeyi arzulamaktadır” denildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.