Eski 4 bakan için Yüce Divan oylaması bugün

Eski 4 bakan için Yüce Divan oylaması bugün

17-25 Aralık operasyonlarının ardından istifa etmek zorunda kalan 4 eski bakan hakkındaki suçlamaları soruşturan Meclis Komisyonu, 'Yüce Divan' konusundaki kararı bugün oylayacak.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığındaki komisyon, eski bakanlar için Yüce Divan yolunun açılıp açılmayacağına karar verecek.

KOMİSYONDA 3 PARTİDEN 14 ÜYE VAR

Komisyon, AK Parti’den 9, CHP ’den 4 ve MHP ’den 1 olmak üzere 14 üyeyle toplanacak, HDP’nin tek üyesi komisyondan çekildiği için oylamada yer alamayacak.

DAVUTOĞLU: HARAMA BULAŞANIN KOLUNU KOPARIRIZ

Ahmet Davutoğlu dün Ankara'daki AK Parti kongresinde yaptığı konuşmada yolsuzluk iddialarına da değinerek "Harama bulaşanın kolunu koparırız" dedi.

İşte Davutoğlu'nun açıklamaları:

 

"Yolsuzluklara karşı mücadele bizim en temel şiarımızdır. 17 ve 25 Aralık operasyonlarının arkasında yolsuzluklara karşı bir mücadele anlayışından çok milli idareyle iktidara gelmiş bir hükümeti devirme çabası vardır. Kim şu veya bu gerekçeyle milli hazinemize, kaynaklarımıza yolsuzluk niyetiyle yaklaşırsa, kim herhangi bir şekilde harama bulaşırsa kardeşimiz de olsa onun kolunu koparmaya kararlıyız. Yolsuzluk iddiaları üzerinden yalan yanlış ithamlarla ve birtakım komplolarla milli iradeye karşı kim harekete geçerse onu da durdurmaya aynı şekilde kararlıyız."

Daha sonra Bolu’ya giderek konuşma yapan Davutoğlu aşçılarıyla ünlü Bolu’da CHP’ye göndermede bulundu. Davutoğlu partisinin 12 yılda lezzetli bir yemek ortaya çıkardığını belirterek, “CHP’de malzeme zayıf, aşçı yok, aşçı yamağı bile yok" dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.