Eski AK Partili İdris Bal parti kuracak

Eski AK Partili İdris Bal parti kuracak

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, partileşme noktasına geldiklerini ve her kesimden kişilere partide yer vereceklerini açıkladı.

AK Parti'den istifa ederek bağımsız kalan Kütahya Milletvekili İdris Bal, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından Bal, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.
"YERİ VE ZAMANI GELİNCE AÇIKLAYACAĞIZ"

Partileşme konusunda uzun süredir çalışmalarının olduğunu belirten Bal, "Geleceğe yönelik, kısır geçmişte gördüğümüz parti kavgalarını bir tarafa bırakarak, beraber çalışıp beraber adım atmalıyız. O çerçevede bizim uzunca süredir çalışmalarımız var. Arkadaşlarımızla beraber farklı kesimlerle. Yeri ve zamanı gelince açıklayacağız. Partileşme noktasına gelindi. Biz diyoruz ki tüm partiler bu ülkenin hayrına çalışmalıdır. Partiler millete hizmet etmek için hizmetkar olmak için yarışan dostlardır, arkadaşlardır, düşman değildir. Düşmanlık bir tarafa atılmalı, Türkiye'de hukukun tesis edilmesi için, adaletin tesis edilmesi için, devletin saygınlığının iade edilmesi için özgürlüklerin kurulması için el ele hareket edilmelidir. Biz bu çerçevede arkadaşlarımızla bir araya geldik ve yeri gelince adını da koyup milletimizle paylaşacağız" dedi.
"2 YILDIR BUNUN ÜZERİNE ÇALIŞIYORUM"

Partinin liderliğini kim yapacak sorusuna İdris Bal, "1,5 - 2 yıldır bu çalışmanın önderliğini, liderliğini ben yapıyorum. Biz geçmişteki liderlikten ağzı yanan insanlar olarak istişare diyoruz" diye yanıtladı.

2015 seçimlerine parti hazır olacak mı? sorusu üzerine Bal, "Şekli durumu anlamında 2015'e giremeyen bir hareket yaşayamaz" açıklamasını yaptı.
"ÇALIŞMALARIMIZI KAMUOYUNA AÇIKLADIK"

Parti kurma aşamasında, başka bir partilinin lideri olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ne görüştünüz? yönündeki soruyu İdris Bal, "Biz bir ilan yapmıyoruz. Bizim çalışmalarımız kamuoyu tarafından bilindiği için telaffuz noktasına geldi. Biz farklı kesimlerle bu istişareleri yapıyoruz. Bu istişarelerin de bir tanesi bugünkü görüşmeydi" diye cevapladı.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.