Farklı Renkler Bir Arada Projesi

Farklı Renkler Bir Arada Projesi

KAÇED Başkanı Yaşar Yeğen, Farklı Renkler Bir Arada projesinin eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının Ekim ayı içerisinde başlayacağını ve 6 ay süre ile belli periyotlarda gerçekleştirileceğini bildirdi.

Karadeniz Çevre Derneği (KAÇED) Başkanı Yaşar Yeğen, Farklı Renkler Bir Arada projesinin eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının Ekim ayı içerisinde başlayacağını ve 6 ay süre ile belli periyotlarda gerçekleştirileceğini bildirdi.

Yeğen, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyaloğu Kültür ve Sanat Hibe Programına, derneklerinin ve merkezi İspanya Barcelona`da bulunan FUSIC-Fundaci Societat Cultura ile ortak olarak hazırlayıp sundukları "Farklı Renkler Bir Arada" projesinin kabul edildiğini belirtti.

Projelerinin açılış toplantısının Avrupa Birliği Bakanlığı ve İspanya Büyükelçiliği temsilcileri ile Rize Vali Yardımcısının katılımı ile geçtiğimiz haftalarda Rize`deki bir otelde yapıldığını ifade eden Yeğen, şunları kaydetti:

"Projemizin ana hedefi Avrupa Birliği üyesi İspanya`da ve üyeliğe aday olan Türkiye`de unutulmaya yüz tutmuş otantik yerel kültür ve folklorun yaşatılması yolu ile kültürel diyaloğun ve hoşgörünün tesis edilmesidir. Proje, Doğu Karadeniz Bölgesi`nde ve İspanya Barcelona`da uygulanacaktır. Proje süresi 12 aydır. Projenin hedef grubu Karadeniz Bölgesi ve Barcelona`da yerel halk arasında bilinen ve yerel kültürü temsil eden sanatçılar, müzisyenler, operatörler, sivil toplum temsilcileri ve bölge halkıdır. "

Yeğen, Farklı Renkler Bir Arada projesinin eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının Ekim ayı içerisinde başlayacağını ve 6 ay süre ile belli periyotlarda gerçekleştirileceğini anlatarak, eğitim ve bilgilendirme çalışma öncesinde yaklaşık 2 aylık bir süreçte eğitim bilgi notlarının kendisi başkanlığındaki grup tarafından hazırlandığını kaydetti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.