Gürcistan Mağduru 12 Kişi Daha Serbest

Gürcistan Mağduru 12 Kişi Daha Serbest

Gürcistan’da çeşitli suçlardan tutuklu ve hükümlü bulunan 58 Türk vatandaştan 12 kişi, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın başlattığı son diplomatik girişimler sonucunda serbest bırakıldı.

Aralarında eroin tuzağına düşürülen Türk vatandaşlarının da bulunduğu Gürcistan’da tutuklu ve hükümlü olarak cezaevlerinde tutulan 58 Türk vatandaşından 12’si geçtiğimiz gün serbest bırakıldı.
Gürcistan’da ticaret yapan ve turist olarak Gürcistan’a giden Türk vatandaşları, aralarında polis, yargı mensubu ve siyasilerin bulunduğu bir çete tarafından eroin tuzağına düşürülerek hapse atılıyordu. Ardından bu kişilerin serbest bırakılması için ailelerinden yüklü miktarda para isteniyordu. Bu nedenle bir yıl önce Rize’de Gürcistan Mağduru Aileleri Derneği kuruldu. Dernek Başkanı Nuriye Kaputoğlu’nun başlattığı mücadele ile iki ülke arasında yapılan diplomatik görüşmeler neticesinde 35 Türk vatandaşının suçsuz olduğu anlaşılarak serbest bırakıldılar.
Kaputoğlu halen 58 Türk vatandaşının haksız yere Gürcistan’daki cezaevlerinde tutulduğunu belirterek konuyla ilgili hazırladığı talep dosyasını Kurban Bayramı tatili için memleketi Rize’ye gelen Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a teslim etmişti. Erdoğan bir süre Nuriye Kaputoğlu’nu dinleyerek konuyla ilgileneceği sözünü vermişti.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın başlattığı diplomatik girişimler sonucu 12 Türk vatandaşının daha serbest bırakıldığı öğrenildi. Konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı tarafından Gürcistan Mağduru Aileler Derneği’ne yapılan açıklamada; Mehmet Hatinoğlu, İrfan Küçük, Osman Peker, Hayrettin Dereci, Ömer Çoban, Turgut Yılmaz, Aslı Seymen Yaparcı’nın serbest bırakıldıkları, İsmail Okur, Ramazan Uçar, Aydın Yağrıcı, Adem Menteş ve Ömer Çoban’ın ise uzlaşı ile serbest bırakıldıkları bildirildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Nuriye Kaputoğlu, “Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizi dinledi ve suçsuz yere Gürcistan’da yatan vatandaşlarımız özgürlüğüne kavuştu. Bizim başlattığımız bu mücadele sadece bu haksızlığı önlemekle kalmayacak. Aynı zamanda Gürcistan’da yaşanan hukuksuzluğun da önüne geçecek. Bu mücadelede bize destek olan Bakanımız Hayati Yazıcı ve AK Parti Rize Milletvekilimiz Hasan Karal’a da çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.