Gürcü doktorlar stajı tamamladı

Gürcü doktorlar stajı tamamladı

Rize Üniversitesi'nde (RÜ) stajını tamamlayan Gürcistan Tiflis Tıp Fakültesi 11 öğrenci sertifikalarını aldılar.

Rize Üniversitesi Tıp Fakültesinde bir ay boyunca sürdürdükleri stajlarını tamamlayan öğrenciler için Tıp Fakültesinde tören düzenlendi. Törene RÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Keskin, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Öğrencilere sertifikalarını Arif Yılmaz verdi.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Rize Üniversitesi ve Tıp Fakültesinin çok hızlı bir şekilde gelişmekte olduğunu belirterek, ´´Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi de hızla büyüyerek bölge hastanesi olma yolunda ilerlemektedir. Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 90 öğretim üyesi, 100 uzman doktor, 230 hemşire olmak üzere toplam 1120 personelle bölge halkına hizmet vermektedir. Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 770 açık kalp ameliyatı ve 9 bin koroner anjiyografi gerçekleştirilmiş, 2011 yılının ilk 6 ayında 405 bin 414 poliklinik hizmeti verilmiş, 20 bin 348 cerrahi müdahale gerçekleştirilmiştir´´ dedi.

Yılmaz, Rize Tıp Fakültesinde bu yıl dördüncü sınıf öğrencilerinin eğitim ve öğretime devam edeceğini, uygulamalı çalışmalarını ise Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştireceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.