Gürcüler Şehir huzurunu bozuyor

Gürcüler Şehir huzurunu bozuyor

Ardeşen Emniyet Müdürü uyardı: "İlçede 2 bin Gürcü var. Çay sezonu bitiyor; işsiz kalan Gürcüler her suçu işler!"

Ardeşen'de sarhoş Gürcülerin  şehir içinde silah atması halkın tepkisini çekerken Ardeşen İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Kutlu, suçlarla mücadelede herkesin sorumlu davranması gerektiğini vurguladı.

Ardeşen'de 2 bin'in üzerinde Gürcü vatandaş bulunduğunu söyleyen Kutlu, vatandaşlar tarafından 200-300 Lira kira için bu şahıslara ev verildiğini ve çay tarlalarında çalıştırıldığını söyledi.

Müdür Kutlu, denetimlerin sıklaştırılacağını kaydetti.


ÇAY SEZONU BİTTİ,
İŞSİZ KALAN GÜRCÜLER
HER SUÇU İŞLER!

Çay mevsiminin yavaş yavaş sona ermesiyle birlikte, Gürcistan uyruklu vatandaşların işsiz ve aç kalacaklarını kaydeden Kutlu, “Bu yüzden Gürcüler hırsızlık yapmaya yönelebilirler, dikkatli olalım.” dedi.

SUÇ VE OLAYA KARIŞAN,
İZİNSİZ OLARAK ÇALIŞAN VE
PARASI OLMAYANLAR SINIR DIŞI EDİLİYOR

Emniyet güçleri olarak Gürcülerle ilgili sıkı takip içerisinde olduklarını söyleyen Kutlu, “Turist olarak bölgemize gelen, çalışma izni olmayıp çalışan ya da kanunlar gereği belirli miktarda dövizi bulunmayan yabancı uyruklu vatandaşları derhal sınır dışı ediyoruz. Nasıl ki Almanya, turist olarak giden vatandaşların çalışmasına izin vermiyorsa, bizde yabancıların çalışma izni olmayınca çalışmasına müsaade etmiyoruz.” şeklinde konuştu.

SADECE ARDEŞEN’DE 2 BİN GÜRCÜ VAR

Ardeşen’de turist gibi gelip, birçok farklı amaçla bulunan 2 bin civarında Gürcistan uyruklu vatandaş bulunduğunu kaydeden Kutlu, “Bu kişiler yaz mevsiminde çay toplamak için, ya da kivi toplamak için bölge halkının evinde, arazisinde bulunuyor. Bu süreç içerisinde evde ya da ev civarında tespitte bulunabiliyor. Kış mevsiminde işsiz ve aç kalınca da bu evlere girip hırsızlık yapabiliyor. Hatta iş cinayete kadar uzayabiliyor. Bunlardan biri de geçtiğimiz aylarda yağma ve öldürme olayına karışan Gürcü vatandaşlardı. Herkes üzülerek takip etti bu olayı. Bundan sonraki süreçte böyle olayların yaşanmaması için vatandaşlarında bizlere yardım etmesi gerekiyor.” diye konuştu.

EVİNİZİ GÜRCÜLERE KİRALAMAYIN

Ardeşen’de arka caddelerde bulunan eski evleri kiraya veremeyen birçok bölge halkının, bu evleri Gürcülere kiraladığını söyleyen Kutlu, “4, 5, 6, 7 ve 8 kişilik gruplar halinde bulunan Gürcistan uyruklu vatandaşlara, 200 – 300 lira için ev kiralayan vatandaşlarımız var. 200 – 300 Lira için hem suç işlemiş oluyorlar, hem de kendilerini tehlikeye atmış oluyorlar. Bu kişilerin aç ve parasız kalması halinde yaşanabilecek olan olumsuzlukları geçtiğimiz dönemlerde yaşanan olaylarla acı ile seyrettik. Bu kişilerin Gürcistan’dan ne diye geldiği belli değil. Belli bir suçtan mı aranıyor, kaçak mı geldiler bilmiyoruz.” dedi.

EV KİRALAYANLARA BÜYÜK CEZALAR UYGULANACAK

“Bugüne kadar ev kiralama ile ilgili konularla pek ilgilenemiyorduk ama artık işi daha sıkı tutacağız.” diyen Kutlu, “Mal bildiriminde bulunmayan, evi kiraladığını maliyeye bildirmeyen, kontrat imzalamadan ev kiralayan ev sahiplerine büyük miktarlarda ceza uygulanacaktır. Gürcistan uyruklu vatandaşlara suç duyurusunda bulunup işlem yaptıracağız.” şeklinde konuştu.

BOZULAN ŞEYİ ESKİ HALİNE GETİRMEK ZORDUR

Kutlu, “Huzurlu ve gelişmekte olan, büyük bir ilçe olan Ardeşen’in huzurunu bozmayalım. Kimsenin 3 kuruş kar için, para için Ardeşen’in huzurunu bozmaya hakkı yoktur. Bu konuda vatandaşlarımız duyarlı olur ve bize yardımcı olurlarsa, minnettar kalırız ve Ardeşen kazanmış olur.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.