Halk Kütüphaneleri İşlerlik Kazanmalı

Halk Kütüphaneleri İşlerlik Kazanmalı

Türk Kütüphaneciler Derneği Rize Şube Başkanı Ali Rıza Köroğlu, halk kütüphanelerinin işlerlik kazanması gerektiğini belirterek Rize İl Halk Kütüphanesi`nin de personel sorununun bir an önce çözülmesi gerektiği söyledi.

Dernek Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Ali Rıza Köroğlu, Rize İl Halk Kütüphanesi’nin Kütüphanecilik Bölümü mezunu personel ihtiyacının karşılanması için Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nden personel talep ettiklerini ifade ederek “Rize ilimizin merkez nüfusu yüz bini aştı. İlk ve orta öğretim kurumlarında 68 bin, üniversite de ise 13 bine yakın öğrenci eğitim ve öğretime başlamak üzere. İlin nüfusu ve öğrenci sayısının fazlalığına rağmen Rize il Halk Kütüphanesi’nde Bilgi ve Belge Yönetimi (Kütüphanecilik) Bölümü mezunu tek personel görev yapıyor. Rize İl Halk Kütüphanesi acilen 3 Bilgi ve Belge Yönetimi mezunu kütüphaneciye ihtiyacı var. Bu kadroların tahsis edilmesi ve atama yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Konunun takipçisi olacaklarını da kaydeden Köroğlu, Rize Üniversitesi’nin merkez kütüphane ve bağlı birim kütüphanelerinde Bilgi ve Belge Yönetimi (Kütüphanecilik) Bölümü mezunu 8 personelin atamasının yapıldığını hatırlatarak Üniversite Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’a müteşekkir olduklarını ifade etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.