Has Parti’den Rize’de protesto

Has Parti’den Rize’de protesto

Halkın Sesi Partisi (HAS) Parti Rize İl Başkanlığı, yurt genelinde olduğu gibi Rize’de de düzenledikleri basın açıklaması ile ‘Füze Kalkanı’ sistemi ve yaşanan terör saldırılarını protesto etti.

HAS Parti Rize İl Başkanı Hüsnü Kemal Zaimoğlu önderliğinde bir grup partili ilk olarak Rize PTT Şubesi’ne giderek buradan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek’e telgraf gönderdiler. Zaimoğlu’nun imzasını taşıyan telgraflarda, “Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve bazı NATO üyesi ülkelerin açıklamalarından da anlaşılmaktadır ki, Füze sistemi ülkemiz ve bölgemiz için tehlike arz etmektedir. Sistemin komşu ülkeler aleyhinde kullanılacağı aşikardır. Sistem milletimin menfaatlerine de uygun düşmeyecektir. Uygulama mutabakatının, Dış İşleri Müsteşarı ile ABD Ankara Büyükelçisi arasında imzalanması sistemin NATO’dan öte ABD angajmanlı olduğunu teyit etmektedir. Buna rağmen hükümetin füze sistemini aşırı sahiplenmiş olması üzücüdür. ‘Sıfır dost’ anlayışına doğru kayan dış politika konsepti ülkemiz için kaygı vericidir. Biz Füze Sistemi’ni istemiyoruz. Gerekirse halk oylamasına gidilmelidir. Sizden devletin başı olarak Anayasal sorumluluklarınız gereği Füze Sistemi meselesine ivedilikle müdahil olmanızı talep ediyoruz” dendi.
Telgraf çekildikten sonra Zaimoğlu Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenledi. Zaimoğlu açıklamasında 24 askerimizin şehit düştüğü terör saldırılarını kınayıp, kurulmak istenen füze sistemini ile İsrail’in korunmasının amaçlandığını belirterek sistemin Türkiye’yi komşuları ile karşı karşıya getireceğini vurguladı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.