Hemşin kentsel dönüşüme başladı

Hemşin kentsel dönüşüme başladı

Hemşin Kentsel Yenileme Projesi kapsamında ilk yıkım gerçekleştirildi.

Hemşin Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan protokol ile sürdürülen Hemşin Kentsel Yenileme Projesi kapsamında ilk yıkım gerçekleştirildi.

İlçenin Çarşıbaşı mevkisinde Recai ve Nusret Yazıcı kardeşlere ait bina, mal sahipleri ile varılan mutabakat sonucu TOKİ´ye devredilmişti. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar, yaptığı açıklamada, proje alanındaki mal sahipleri ile görüşmelerin devam ettiğini, anlaşmaya varılıp TOKİ´ye devri yapılan taşınmazlar üzerindeki binaların yıkımına başlandığını söyledi.

Bugüne kadar yaklaşık 2 milyon lira ödeme yapılarak 230 hissedara ait taşınmazın tapu devrinin tamamlandığını belirten Bekar, "İki etaptan oluşan projenin birinci etabına ait alanda yüzde 80 oranında taşınmazın TOKİ´ye devri yapıldı. Görüşmelerimiz sürüyor. Fiziki olarak ise bu gün ilk kazmanın vurulduğunu söyleyebiliriz. Herkes için sıkıntılı, ama uzun vadede hepimizin yüzünü güldüreceğine inandığımız bir süreç. Hemşin ve Hemşinli her şeyin en iyisine layık. Biz de bunu sağlamanın gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.