Hulusi Akar Türk ortak ordusu sorusunu yanıtladı

Hulusi Akar Türk ortak ordusu sorusunu yanıtladı

Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan arasında ‘Avrasya Askerî Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilâtı’ kurulmasına yönelik çalışmalar yapılıyor.

Azerbaycan’da resmi temaslarda bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Trend Haber Ajansı’na yazılı bir röportaj verdi. Akar Türk devletleri arasında ortak bir ordu kurulmasıyla ilgili olarak "Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan arasında, Avrasya Askerî Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilâtı’nın (TAKM) kurulmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir" dedi.

ORTAK ORDU İÇİN İLK ADIM

“Zaman zaman gündeme gelen konulardan biri de, Türk dilli devletlerin ortak ordusu konusudur. Sayın Genelkurmay Başkanı, fikrinizce şu anki aşamada Türk dilli devletlerin ortak ordusu yaratılması söz konusu mu?” sorusunu yanıtlayan Akar şu şekilde konuştu;

AVRASYA ASKERİ STATÜLÜ KOLLUK KUVVETLERİ TEŞKİLATI

“Hâlihazırda Türk dilli devletlerin ortak ordusu teşkili konusunda bir çalışma yapılmamaktadır. Bununla birlikte, Avrupa ve Akdeniz Jandarmalar ve Askerî Statülü Kolluk Kuvvetleri Birliği (FIEP) üyeliğinden elde edilen uluslararası tecrübelerden istifade ile Orta Asya ve Kafkas ülkeleri Askerî Statülü Kolluk Kuvvetleri arasında ikili ve çok yönlü ilişkilerin geliştirilmesi maksadıyla, 2011 yılında uluslararası bir organizasyon kurulması çalışmaları başlatılmıştır. Aynı tarih, kültür ve dil köklerinden gelinmesinden kaynaklanan yakınlaştırıcı etki, bu ülkelerde bulunan askeri statülü kolluk kuvvetleri arasında dayanışmayı sağlayacak bir birliğin teşkil edilmesini mümkün kılmıştır. Bu kapsamda, Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan arasında, Avrasya Askerî Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilâtı’nın (TAKM) kurulmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.