İBB Meclisi'nde Ayasofya Gerginliği

İBB Meclisi'nde Ayasofya Gerginliği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında, AK Partili meclis üyeleri ile İYİ Partili meclis üyeleri arasında Ayasofya tartışması çıktı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayasofya hakkında geçmişte söylediği sözleri hatırlatması gerginliğe neden oldu.
 
İYİ Parti'nin geçtiğimiz ay TBMM'ye verdiği Ayasofya önergesinin AK Parti ve MHP oylarıyla redddedildiğini ifade eden Özkan, Erdoğan'ın "Yan tarafta Sultanahmet'i doldurmayacaksın, 'Ayasofya'yı dolduralım' diyeceksin. Büyük Çamlıca Camii'ni yaptık, 4-5 tane Ayasofya eder. Ondan sonra beni Ayasofya'nın içerisine çekeceksin. Ben bu hatalara girecek kadar istikametimi kaybetmedim." sözlerini hatırlatarak Erdoğan'ın görüşlerinin 1 yıl içerisinde değiştiğini söyledi.
Özkan'ın bu sözleri AK Partili meclis başkanvekili Zeynel Abidin Okul'u  tepkisini çekti. Okul, Özkan'ın mikrofonunu kapattı. Bunun üzerine Özkan, Ayasofya'nın ibadete açılmasına karşı olmadıklarını aktararak yalnızca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini hatırlattığını ifade etti.
 
Cevap Göksu'dan
 
Özkan'ın sözleri üzerine bir konuşma gerçekleştiren AK Parti İBB Meclisi Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Tayyip Erdoğan Ayasofya'yı açamaz. Gücü yetmez." sözlerini hatırlatarak "Bu arkadaşlar Tayyip Erdoğan'ı ve bu milleti anlamamış. Çünkü Erdoğan'ı anlamak için bu milletin ruhunu, bu milletin değerlerini bilmeniz gerekir. Türkiye'de istikameti tartışılmayacak lider Recep Tayyip Erdoğan'dır." ifadeleri kullanarak Ayasofya'nın mahkumiyetinin Recep Tayyip Erdoğan ile kalktığını belirtti.
 
"Yalnızca Cumhurbaşkanının Konuşmalarını Hatırlattım"
 
Toplantının ardından Çay TV'ye konuşan İYİ partili Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Cumhurbaşkanı ile ilgili olumsuz birşey söylemediğini ifade ederek yalnızca Erdoğan'ın Ayasofya ile ilgili söylediği sözleri tekrar ettiğini kaydetti. Özkan, "Siyaseten şov yapılmasın. İslam dini siyasete alet edilmesin. Namazını kılmak isteyen gider kılar, istemeyen kılmaz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.