İş makinalı BDP eylemine rekor ceza istemi

İş makinalı BDP eylemine rekor ceza istemi

Diyarbakır'daki iş makinalı eyleme rekor ceza talebi geldi.

Diyarbakır'da YSK'nın, BDP'nin desteklediği adayları veto kararının protesto edildiği gösteride iş makinesini polisin üzerine sürdüğü öne sürülen belediye işçisi için ağırlaştırılmış müebbet ve 120 yıl hapis cezası istendi
İL BİNASI ÖNÜNDE İŞ MAKİNALI EYLEM

Diyarbakır'da 12 Haziran seçimleri öncesinde BDP'nin desteklediği 7 bağımsız milletvekili adayının YSK tarafından adaylığının veto edilmesi üzerine 20 Nisan'da BDP Diyarbakır il binası önünde gösteri düzenlendi.
Olayların çıktığı gösteri sırasında BDP'li belediyeye ait iş makineleri ve kamyonlarla parti binası önüne barikatlar kuruldu. Bu sırada bir iş makinesi operatörü aracını polislerin üzerine sürdü.
'18 ARAÇLA BARİKAT KURDULAR'

Olayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame tamamlandı. İddianamede, belediyelere ait iş makineleri ve kamyonlarında göstericilere 'Kalkan' olarak kullanıldığı belirtilerek, polisin gruba müdahalesinin ardından parti binasına giren yüzü kapalı bazı kişilerin ikinci kattaki pencereden güvenlik güçlerine molotof kokteyli attığı ifade edildi. Olaylar sırasında BDP İl Başkanlığı'nın önüne getirilen Diyarbakır'daki belediyelere ait 9 iş makinesi ile 9 kamyonun grubu koruyacak şekilde çevrelendiğinin tespit edildiği belirtilen iddianamede, sürücü Mehmet Kılıç'ın kullandığı iş makinesini polislerin üzerine doğru sürdüğü ve bu sırada iş makinesini durdurmak için aracın üzerine çıkan polis memurunun yere düşerek yaralandığı belirtildi.
7 KİŞİYE DE 35'ER YIL HAPİS

Makinanın hakimiyetini kaybeden Kılıç'ın araçla bir binanın duvarına çarptığı, kaçmaya çalışırken yakalandığı, araçta bir adet molotof kokteyli ele geçirildiği belirtildi. İş makinesi sürücüsü Kılıç'ın 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' iddiası ile 6 kez, 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs', 'görevli memura görevini yaptırmamak için direnme' ve 'Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma' suçlarından 1 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 120 yıla kadar hapis cezası istendi.
Üçü tutuklu 8 kişi için hazırlanan iddianamede, diğer 7 kişiye ise 35'er yıl hapis cezası verilmesi talep edildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.