İşadamını kaçırıp fidye istediler

İşadamını kaçırıp fidye istediler

Giresun'da 16 gün önce kaçırılarak ailesinden 5 milyon euro fidye istenilen işadamı, Samsun'da polisin düzenlediği operasyonla kurtarıldı.

Olayla ilgili Samsun'da 8 kişi, Antalya'da 3 kişi ve Giresun'un Bulancak ilçesinde 2 kişi gözaltına alındı.
Giresun'un Bulancak ilçesinde fındık tüccarlığı ve inşaat alanlarında faaliyet gösteren işadamı Ahmet Pekdemir (66), 16 gün önce kendilerine polis süsü veren ve üzerlerinde polis yeleği bulunan kimliği belirsiz kişiler tarafından işyerinde kelepçelenip bir otomobile bindirilerek kaçırılmıştı. Evli ve 2 çocuk babası Ahmet Pekdemir'in ailesini telefonla arayan kimliği belirsiz şahıslar, 5 milyon euro fidye istediler. Pekdemir ailesi, durumu polise bildirdi. Yapılan araştırmalar sonucu işadamının kaçırıldığı
gün Giresun'un Bektaş Yaylası'na götürüldüğü, 6 gün Bulancak ilçesinde rehin tutulduğu ve daha sonra da Samsun'un Vezirköprü ilçesinde rehin tutulduğu tespit edildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptığı operasyonda işadamı Ahmet Pekdemir'i rehin tutulduğu evde kurtardı. Günlerce elleri kelepçeli ve gözleri bağlı olarak tutulan işadamının bitkin olduğu gözlendi. Kurtarıldığına inanamayan ve 16 gün boyunca eziyet çeken işadamı Ahmet Pekdemir, polislere teşekkür etti.
Olayla ilgili Samsun'un Canik ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi ile Vezirköprü ilçesinde zabıta memuru Yıldız A. (50), Hediye Ş. (37), Şenol Ö. (35), Halil B. (55), Temel Y. (40), Fatih Y. (29), Muzaffer Y. (35) ve Seyfettin U. (47) yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili Antalya'da 3 kişinin, Giresun'un Bulancak ilçesinde de 2 kişinin yakalandığı öğrenildi. Gözaltına alınan şahıslarla birlikte 1 adet tabanca ve 1 adet sahte kimlik ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların işadamı Ahmet Pekdemir'e 3
milyon TL'lik senet imzalattıkları da ortaya çıktı. Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan zanlılardan Temel Y. serbest bırakılırken, 7 kişi ise Giresun Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.