İşkur'dan 2 Bin Kişiye İş

İşkur'dan 2 Bin Kişiye İş

RİZE İşkur Müdürü Yahya Kanbur, İş ve Meslek Danışmanlığı Eğitimi sonucu 2 bin kişinin işe yerleştirileceğini açıkladı.

Rize İş Kurumu Müdürü Yahya Kanbur, İş ve Meslek Danışmanlığı Eğitimi görecek 3.500 kişiden 2 bininin işe yerleştirileceğini açıkladı.

Türkiye İş Kurumu'nun İş ve Meslek Danışmanlığı Eğitimi talebi başvurularının dün itibariyle başladığını açıklayan Kanbur, başvuruda bulunacak adayların talep şartlarını yerine getirmeleri gerektiğini ve 7 Eylül 2011 tarihine devam edecek başvurularda adayların eğitim için tek bir il seçebileceklerini, başvuruların İl/Şube Müdürlüklerimizden veya www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden yapılabileceğini  kaydederken kursiyerlerin günlük belirlenen miktarda harcırah alacaklarını belirtti.

Kanbur, “iş ve meslek danışmanlığı” eğitiminden yararlanmak isteyen gençlerde, İŞKUR'a kayıtlı olması, herhangi bir işte çalışmıyor olması, en az lisans düzeyinde mezun olması, 10-11 Temmuz 2010 tarihinde yapılan KPSS (B) grubu sınavına girmiş ve KPSSP3 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olma şartlarının aranacağını ifade ederek bu şartları taşıyan adayların, İŞKUR İl Müdürlüklerine müracaat etmek suretiyle veya kurumun internet sitesi www.iskur.gov.tr  üzerinden başvuru yapabileceklerini belirtti.

yahya-kanbur-iskur-muduru-rize.jpg

Adayların, puanı en yüksek adaydan başlamak üzere tercih ettikleri üniversiteye ayrılan kontenjana göre yapılacak puan sıralaması sonucunda eğitime başlayacaklarını ifade eden Kanbur, şöyle konuştu: “Eğitimin tamamlanmasının ardından, test merkezi bulunan, bağımsız ve bu konuda akredite olmuş kurum/kuruluşlar tarafından yapılacak sınav sonucunda başarılı olan kursiyerler, 'İş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi'ne sahip olacaklardır. Böylece, kamuya eleman alımında ilk kez Mesleki Yeterlilik Kurumu onaylı belge aranacaktır. Bu belgeye sahip olanlar arasından, KPSS B grubu (KPSSP3) puan türü esas alınmak suretiyle seçilecek adaylar İŞKUR İl Müdürlüklerinde sözleşmeli “iş ve meslek danışmanı” olarak istihdam edilecek olup, Aralık 2011'de göreve başlaması planlanmaktadır.”

Kanbur, kursiyer seçimi işlemi tamamlandıktan sonra tespit edilen asil kursiyer listesi ile yedek kursiyer listesinin www.iskur.gov.tr adresinde ilan edileceğini sözlerine ekledi.

Rize İşkur Müdürü Yahya Kanbur, eğitimlerin 16 ilde yapılacağını ve illere ayrılan kontenjanları ise şu şekilde listeledi:

Ankara : 400

Antalya : 150

Çanakkale : 70

Denizli : 100

Edirne : 50

Erzurum : 400

Isparta : 50

İstanbul : 920

İzmir : 290

Kocaeli : 150

Mersin : 400

Muğla : 50

Sakarya : 70

Sivas : 200

Trabzon : 150

Zonguldak : 50

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.