İstanbul'da alçak saldırı: 38 şehit, 155 yaralı

İstanbul'da alçak saldırı: 38 şehit, 155 yaralı

İstanbul Beşiktaş'ta peş peşe meydana gelen bir bombalı araç ve bir canlı bomba saldırısında şehit sayısı 38'e yükseldi. 14'ü yoğun bakımda 155 kişi de yaralı.

Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yakınlarında saat 22.29 sıralarında iki ayrı patlama meydana geldi. Patlamalardan biri statla Süzer Plaza'nın hemen arasındaki Beleştepe'de, diğeri ise Maçka Parkı'nda oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıda şehit düşenlerin sayısının 38'e yükseldiğini açıkladı. 14'ü yoğun bakımda 155 kişi de yaralı.

"30'U POLİS, 7'Sİ SİVİL, 1 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ DEĞİL"

Bakan Soylu'nun açıklaması şöyle:

"En son aldığımız bilgiler çerçevesinde dün akşamki menfur saldırıda şahadete erişmiş vatan evlatlarımız 38 oldu. Bunların 30'u polis memuru ve emniyet görevlisi, 7'si sivil vatandaşımız, birinin ise kimliği henüz tespit edilemedi.

"14'Ü YOĞUN BAKIMDA 155 YARALI"

Hastanelerde 136 müşahede altında vatandaşımız var. 14'ü yoğun bakımda, 5'i ameliyatta ve 155 toplam hastanelerde şu anda tedavi gören, bu olayla karşı karşıya kalmış, sağlıkları için dua ettiğimiz vatandaşlarımız var.

"FAİL PKK"

Saldırılar, arkadaşlarımızın yaptığı değerlendirmeler çerçevesinde fail olarak PKK'yı işaret ediyor. Olayın nasıl planlandığı, ne zaman planlandığı konusunda ve nasıl yürütüldüğü konusundaki çerçeve, arkadaşlarımızda var ancak hem soruşturmanın yürütülmesi hem de operasyonun devamı açısından, bu konuda çok fazla değerlendirmede bulunmayacağız."

ÇEVİK KUVVETİ HEDEF ALDILAR

İstanbul Vodafone Arena'da bombalı araçla çevik kuvvete yönelik saldırı gerçekleştirildi. Beşiktaş Bursaspor maçının ardından polis eliplerini taşıyan servis araçlarına yönelik gerçekleştirilen saldırıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı ilk açıklamada 27'si polis, ikisi sivil olmak üzere 29 şehit ve 166 yaralı olduğunu açıkladı. Ancak şehit sayısı maalesef 38'e yükseldi.,

BAŞBAKAN: KENETLENEREK AŞACAĞIZ

Beşiktaş'taki terör saldırılarına ilişkin açıklama yapan Başbakan Yıldırım, "Hayata, huzura, mutluluğa pusu kuran katiller devlet ve milletimizin bütünlüğüne halel getiremeyecekler, Türkiye'yi demokrasi ve hukuk yolundan çeviremeyeceklerdir. Acımız büyüktür ama bu büyük acıyı da milletçe daha çok bütünleşerek ve kenetlenerek aşacağız" dedi. Başbakan Binali Yıldırım da 'şehitler bulunduğunu' belirtmekle birlikte sayı vermekten kaçındı.


BAKANLAR YARALILARI ZİYARET ETTİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hamidiye Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. 4 bakan hastanede tedavi olan yaralıları ziyaret etti.


"BURSA TARAFTARI TAHLİYE OLDUKTAN SONRA YAPILMIŞ"

İki ayrı patlamanın olduğunu yönünde bilgiler geldiğini de belirten Soylu, "Beleştepe denilen, stadın üzerinde maç seyredilen tepede olduğu yönünde. Bu bilgiler teyide muhtaç. Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bir saldırı. Orası kalabalık bir alan, Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra yapılmış bir şey" ifadelerini kullandı.


KONTROLLÜ PATLAMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Beşiktaş'ta patlamaların olduğu noktalarda polis inceleme yaptı. Olay yeri inceleme ekipleri patlamanın meydana geldiği alanlarda çalışmalarını sürdürürken bazı polisler de stadını çatısında incelemelerde bulundu.

İnceleme yapılan Beleştepe mevkiinde kontrollü patlama gerçekleştirildi.

TFF: ALÇAK SALDIRIYI LANETLİYORUZ

Türkiye Futbol Federasyonu, "İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena önünde meydana gelen hain bombalı saldırıda, çok sayıda polis ve vatandaşımızın yaralandığını büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. İnsanlık dışı vahşi terör saldırısını şiddetle kınarken, olayda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz." açıklamasını yaptı.

BURSASPOR TARAFTARI ÇIKTI, 5 DAKİKA SONRA PATLAMA OLDU

Bursaspor'un taraftar grubu Teksas'ın tribün lideri Selim Kurtulan, Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınlarındaki patlamadan 5 dakika önce stattan ayrıldıklarını söyledi.

Kurtulan, yaptığı açıklamada, Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının oynandığı stattan ayrıldıkları sırada herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını belirtti.

Patlama sesini stattan ayrıldıktan 5 dakika sonra duyduklarını aktaran Kurtulan, şunları dile getirdi:

"Biz sesi duyduk ama öyle bomba aklımıza gelmemişti. Biz çıktığımızda herhangi bir şey yoktu. Ama stattan ayrıldıktan 5 dakika sonra patlama oldu. Yolda giderken detayları öğrenmeye başladık. Sonradan bizi arayanlar patlama olduğunu söyledi. Çok şükür bizim kafilede bir şey yok. Sürekli bizi arıyorlar, merak ediyorlar. Bursaspor taraftarlarımız merak etmesin, hepimiz iyiyiz. Bu alçak saldırıyı kınıyoruz. Bu olayın Beşiktaş maçından sonra olması bizi üzdü. Umarım şehitlerimiz olmaz, daha da üzülmeyiz. Geçmiş olsun."


BURSASPOR: YARALI TARAFTARIMIZ YOK

Bursaspor Kulübü Basın Sözcüsü Suat Paçacı da kendisinin patlamadan 15-20 dakika önce stattan ayrıldığını belirtti.

"Durumu öğrenir öğrenmez otobüslerle gelen taraftarlarımızın grup liderlerini hemen aradık." diyen Paçacı, "Yaralıların arasında taraftarlarımızın olmadığını öğrendik. Taraftarların yaralanmaması sevindirdi ama diğer yaralılar için üzüldük. Geçmiş olsun, acil şifalar diliyoruz. " ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Vodafone Arena'daki patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'den bilgi aldığı bildirildi.

ERDOĞAN DA İSTANBUL'DAYDI! YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadyumu yakınındaki bombalı saldırıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bir dizi telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan gelişmeleri takip ediyor.

Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile ayrı ayrı telefonla görüşerek saldırı hakkında bilgi aldı.

İstanbul'da Tarabya'daki ikametgahında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişmeleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile birlikte takip ettiği öğrenildi.

ULAŞTIRMA BAKANI: SALDIRIYI KINIYORUM

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan da Beşiktaş'ta yapılan kalleş saldırıyı kınadığını açıkladı.

5 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş'ta çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin terörden sorumlu başsavcı vekili İsmail Uçar ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.