İyidere'nin Çehresi Değişiyor

İyidere'nin Çehresi Değişiyor

AK Parti İyidere İlçe Başkanı Sabit Karafazlı, İyidere olarak sorunların çözülmesi ve projelerin hayata geçirilmesi için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

Karafazlı, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile yaptığı toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ÇAYKUR'a ait 100. Yıl Çay Fabrikası'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bulunduğu yerden kaldırılıp İyidere'de Hazer Mahallesinde Çaysan Kutu Fabrikasının bulunduğu yere taşınacağını hatırlatarak bu konu hakkında gerekli görüşmelerin yapıldığını, bir sorun bulunmadığını vurguladı.

Karafazlı, ''İş sadece resmi protokole kalmıştır. Çaysan'da yüzde 51 hisseye sahip olan Tek Gıda-İş Sendikası, yapacağı genel kurulunda alacağı yetkinin ardından resmi işlemler başlayacaktır'' dedi.

İlçede yapımı süren İyidere Meslek Yüksek Okulunun bu eğitim öğretim yılına yetiştirilemediğini ifade eden Karafazlı, ''Okulun dış cephe inşaatı bitmek üzere. Fakat iç kısmında sadece tuğlası örülmüş. Sorun binayı yapan hayırsever iş adamının ayırdığı paranın okulun tamamına yetmemesi. Okulun isim hakkı yapılan protokolle Hantaloğlu ailesine verilmişti. Ancak şimdi başka hayırseverler, isim hakkı başkasında olan okulu yapmaya yanaşmıyor. Rize Valiliği de isim hakkı özel şahsa verilmiş okula kaynak ayıramadığını, buna mevcut yasaların müsaade etmediği söylüyor. Yetkili kişi ve kurumların soruna çare bulmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

İyidere Meslek Yüksek Okulunun 8 akademik bölümden oluşacağı ve yaklaşık 800 öğrenci alacağını kaydeden Karafazlı, ''Okul, ilçemize sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan büyük katkı sağlayacaktır. İlçemizdeki nüfus ortalama iki bin kişi artacaktır. İyidere olarak sorunların çözülmesi ve projelerin hayata geçirilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Çünkü bunlar kısa vadede ilçemizin geleceğidir'' diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.