Kalkandere L Tipi Cezaevinde Bayramda Açık Görüş

Kalkandere L Tipi Cezaevinde Bayramda Açık Görüş

Kalkandere L Tipi Cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlüler, Ramazan Bayramı dolayısıyla açık görüş yapacaklar.

Yapılan açıklamaya göre 31 Ağustos - 6 Eylül tarihleri arasındaki 7 gün boyunca Kalkandere L Tipi Cezaevinde kalan tüm tutuklu ve hüklümlüler 1 saatlik açık görüşten yararlanabilecek.

AKRABALIK DURUMU BELGELENDİRİLECEK

 

Yapılan açıklamaya göre hükümlü ve tutuklular, belgelendirilmek suretiyle sadece anne, baba, eş, çocuk, torun, büyük anne, büyük baba ve kardeşleriyle görüştürülecek.

Hükümlü ve tutuklular ile görüşmek isteyen kişilerin, akrabalık durumlarını nüfus idarelerinden veya ilgili konsolosluklardan verilen resmi belgelerle ispatlamaları gerekecek.

Anne, baba, eş, çocuk, torun, büyük anne, büyük baba ve kardeşi olmayan hükümlü ve tutuklular, üçüncü dereceye kadar olan akrabalarından en çok üç kişiyle, önceden haber verilmesi ve belgelendirilmesi kaydıyla görüşme yapacak. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükümlü olanlar bu haktan yararlanamayacak.

Hükümlü ve tutuklu sayısının verilen açık görüş günü sayısına bölünmesi suretiyle görüş gününe kadar gruplar oluşturulacak. Her grubun görüş saatleri, ailelerine bildirilecek. Hazırlanan program ayrıca koğuşlara ve ziyaretçilerin görebileceği uygun yerlere asılmak suretiyle ziyaretçinin, ziyaret gününde ceza infaz kurumuna gelmesi sağlanarak izdiham önlenecek.

İKİNCİ DEFA İZİN YOK

Belirtilen gün ve saatler dışında görüş yaptırılmayacak, bir defa görüş yapan hükümlü ve tutuklular ile ziyaretçilere, ikinci defa izin verilmeyecek.

Her grubun açık görüşü bittikten sonra, görüş yerinde bulunan hükümlü ve tutuklular, görevliler nezaretinde dikkatli bir şekilde arandıktan sonra koğuş ve odalarına götürülerek sayılacak. Kimlikleri, fotoğraflı belgelerle kontrol edildikten ve grup mevcudunun tam olduğunun anlaşılmasından sonra ziyaretçinin kurum dışına çıkmasına izin verilecek.

Açık görüşler, ceza infaz kurumunun oda ve eklentileri dışında, bu iş için ayrılmış özel bölümünde, bulunmadığı takdirde ceza infaz kurumu müdürünün uygun göreceği yerde yaptırılacak.

GÖRÜŞ BİR SAATTEN FAZLA OLMAYACAK

Açık görüşler, görüş süresi yarım saatten az ve bir saatten fazla olmamak kaydıyla 09.00-17.00 saatleri arasında yaptırılacak. Ziyaret süresi, görüşmenin fiilen başladığı andan itibaren işleyecek. Bu ziyaretin, aynı haftada yapılacak kapalı görüş ile çakışması halinde açık görüş yaptırılacak.

Açık görüş nedeniyle ziyarete gelen hükümlü ve tutuklu yakınlarına, iş yurdu bütçesinin gider tablosunda belirtilen temsil ve tanıtma giderleri bölümünden harcama yapılarak, günün anlam ve önemine yaraşır ikramda bulunulacak.

CEZAEVİ ÇALIŞANLARINA MESAİ ÜCRETİ YOK

Öte yandan, 2004 yılında çıkarılan 3717 sayılı kanunun 2-A maddesinde 5172 sayılı kanunla eklenen hüküm uyarınca tüm Adalet ve Yargı birimlerinde çalışan personele aylık 50 saat fazla çalışma ücreti maddesinden "Ceza İnfaz Kurumları hariç" tutuluyor.

24 saat esas üzerinden çalışmakta olan Ceza İnfaz Personeli, resmi ve bayram tatillerinde çalıştıkları fazladan mesai ücretlerini alamıyorlar.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.