Karadeniz'de kaçak avlanmaya 45 bin lira ceza

Karadeniz'de kaçak avlanmaya 45 bin lira ceza

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, av döneminin başlangıcından bu yana 610 avcının kontrol edilerek 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'na muhalefetten 40 kişiye toplam 45 bin lira idari yaptırım kararı ve tazminat uygulaması yapıldığı bildirdi.

Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, 2014-2015 av döneminin 16 Ağustos’ta yaban domuzu ve çakal, 23 Ağustos’ta alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, saksağan ve 30 Ağustos 2014’te de atmaca yakalama avları başlaması ile Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü olarak etkin av koruma ve kontrol faaliyetlerini 24 saat esasına göre kesintisiz devam ettirdiklerini belirtti.

Av dönemi için denetimlerini en yüksek düzeyde sürdürdüklerini, Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane ve Giresun'da çok yoğun denetimlerin sürdüğünü vurgulayan Bulut, şöyle devam etti:

"Av döneminin başlangıcından bu yana 610 avcı kontrol edilerek 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'na muhalefetten 40 kişiye toplam 45 bin lira idari yaptırım kararı ve tazminat uygulaması yapılmıştır. Bu süre içerisinde 1 otomatik av tüfeği, 2 yarı otomatik av tüfeği, el fenerleri, dürbün, serpme ağlar, ses çıkarıcı cihaz ve düzenekleri, şarjlı el projektörleri, gözlük, iplik, çeşitli amaçlı ağlar ele geçirilmiştir. Bakanlığımızca 2014 yılının 'Kaçak Avcılıkla Mücadele Yılı' ilan edilmesi nedeniyle ayrı bir önem taşıyan çalışmalarda koruma ve kontrol ekipleri 24 saat esasına göre av koruma kontrol ve denetim çalışmalarını özveri ile aralıksız yürütmekte."

Sürdürülebilir av ve yaban hayatının sağlanmasında bilinçli avcıların yerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Bulut, şunları kaydetti:

"Avcılık camiası en büyük paydaşımız olup, avcı dernekleri ile iletişim en yüksek düzeyde devam etmektedir. Bu amaçla avcılık kurslarımız etkin bir şekilde yürütülmekte olup, avcı dernekleri ve üyeleri yerinde ziyaret edilerek bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilmektedir. Ağustos 2014 sonu itibarıyla gerçekleştirdiğimiz 25 avcılık eğitimi kursunda 658 kişiye sertifika verilmiştir. Avcılık Eğitimi Yönetmeliğinde yapılan kolaylaştırıcı değişikliklerle daha çok kişiye ve en ücra köşelere dahi ulaşmak mümkün olmaktadır. Bölgede kayıtlı avcı sayısı 5 bin 89 olurken 4 bin 673 avcı aktif durumdadır. Bugüne kadar aktif avcılarımıza 2014-2015 av dönemi için 2 bin 536 Avlanma İzin Kartı satışı yapılarak 221 bin 970 lira gelir elde edilmiştir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.