Karal, Rizeli Arıcılar İçin Konuştu

Karal, Rizeli Arıcılar İçin Konuştu

TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi ve Rize Milletvekili Hasan Karal Gürcistan`dan Türkiye`ye Kaçak Yolla Giren Balların 2000`e Yakın Rizeli Arıcıyı Olumsuz Etkilediğini belirtti.

TBMM Dışişleri komisyonu üyesi ve AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal,  Gürcistan’dan Türkiye’ye kaçak yollarla giren balların kayıt dışı olması, tüketici sağlığını olumsuz etkilemesi ve arıcılıkla meşgul olan binlerce vatandaşımıza zarar vermesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Dışişleri komisyonu toplantısında Türkiye’ye Gürcistan üzerinden kaçak yolla giren balları gündeme taşıyan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal “ Yurda kaçak giren bu ballar halkın sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Gıda kodeksine uygun olup olmadığı belli olmayan ve hiçbir denetlemeye tabi olmayan bu balların ülkemize girmesi büyük bir talihsizliktir. Ayrıca kaçak yolla giren bu ballar hem kayıt altına alınamayarak ülke ekonomisine zarar veriyor hem de bölgedeki arıcıları olumsuz yönde etkiliyor. Rize’de arıcılıkla uğraşan 2000’e yakın üreticimiz  bu durumdan olumsuz etkileniyor. Kaçak yollar ülkemize giren bu balların arıcılıkla uğraşan Rizeli hemşerilerimin menfaatlerine ve emeklerine zarar vermesine izin verilmemelidir.   Üreticilerimizin mağdur edilmemesi için bu konunun takipçisi olacağım’’ dedi.


Öte yandan AK Parti Rize Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyon Üyesi Hasan Karal’ın girişimleri ile Rizeli üreticilerinin kaçak ballarla mağdur edilmemesi için Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı,   Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığından talepte bulunuldu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.