Kassam dimdik ayakta

Kassam dimdik ayakta

AA ekibi, çatışmalarda İsrail ordusuna ait onlarca zırhlı aracın tahrip edildiği, operasyonların düzenlendiği mevzileri gezdi. Kassam yetkilileri, söz konusu tünel ve mevziler aracılığıyla, Şucaiyye saldırılarında İsrail’e önemli kayıplar verdiklerini, kullandıkları “Konkurs tanksavar füzesiyle” Şucaiyye’ye giren çok sayıda zırhlı aracı vurduklarını belirtti.

Anadolu Ajansı (AA) ekibi, işgalci-terör devleti İsrail’e büyük kayıplar verdiren Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının tünel ve mevzilerini görüntüledi. İsrail ordusu, 7 Temmuz’da havadan ve denizden başlattığı saldırıları genişleterek 17 Temmuz’da kara saldırılarına başladığını duyurmasının ardından Filistin direniş gruplarının atağıyla karşılaştı. Direniş grupları her türlü imkansızlıklara rağmen ellerindeki tünel ve mevziler aracılığıyla İsrail ordusuna karşı koydu. AA ekibi, çatışmalarda İsrail ordusuna ait onlarca zırhlı aracın tahrip edildiği, operasyonların düzenlendiği mevzileri gezdi. Kassam yetkilileri, söz konusu tünel ve mevziler aracılığıyla, Şucaiyye saldırılarında İsrail’e önemli kayıplar verdirdiklerini, kullandıkları “Konkurs tanksavar füzesiyle” Şucaiyye’ye giren çok sayıda zırhlı aracı vurduklarını ifade etti. Kassam Tugayları tarafından İsrail’in “Nahal Oz Askeri Üssü”ne yapılan ve dünya medyasında büyük yankı uyandıran baskının da aynı mevziler kullanılarak gerçekleştirildiğini anlatan Kassam mensupları, söz konusu saldırıda 10 İsrail askerinin öldürüldüğünü belirtti.

‘Tünel ve mevziler aracIlığıyla düzenlenen operasyonlar’

Havan ve füze atışlarının yapıldığı mevzilerin Gazze’nin birçok bölgesinde bulunduğunu dile getiren adını açıklamak istemeyen Kassam yetkilisi, “Kassam Tugaylarına bağlı operasyon biriminden haber alır almaz işimize başlıyoruz. Bize hedefin koordinatlarını veriyorlar. Daha sonra hedefi bombalıyoruz” ifadelerini kullandı. Tüneller kullanılarak yapılan operasyonlara ilişkin ise tünel sorumlusu Kassam yetkilisi, şunları anlattı:

“İsrail’in Gazze’nin doğusuna kara saldırısına başladığı gece tankların sesinin çok yakından geldiğini farkettik. Mücahitlerden biri tankların hareketini gözetlemek için tünelden çıktı. Beraberinde 50 kilogramlık zırhlı araç patlatmak üzere üretilmiş patlayıcı da vardı. İsrail tankının imha edilmesi için en uygun mesafeyi ayarlayan mücahit, diğer mücahitlere güvenli bir bölgeye doğru çekilmelerini söyledi ve tankı patlatmayı başardı.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.