Katil ayı için vur emri çıktı !...

Katil ayı için vur emri çıktı !...

Erzurum'un İspir ilçesinde, iki kişinin ölümüne neden olan ayı için vur emri çıktı.

Edinilen bilgiye göre, İspir´in Yeşilyurt Köyü´ne saat 10.00 sularında inen bir boz ayı bir saat içinde 4 farklı noktada üç köylüye ve bir ata saldırdı. Boz ayı Miyesse Yılmaz (72) ile akrabası Ömer Yılmaz´ı (58) ısırarak öldürdü.

Saldırgan ayı Yeşilyurt köyünde önce bir bahçede otlayan ata saldırdı. Atın tepki vermesi üzerine uzaklaşan ayı 3 bahçe aşağıda pekmez yapmak için dut toplamaya giden 72 yaşındaki Miyesse Yılmaz´a saldırdı. Boz ayı dört çocuk annesi Miyesse Yılmaz´ı vücudunun çeşitli yerlerinden ısırarak öldürdü. Ayının Miyesse Yılmaz´ı 3 bahçe aşağıya sürüklediği belirlendi.

Miyesse Yılmaz´ı öldüren ayı bu sefer 2 km ötede bahçesinde oturan Ömer Yılmaz´a (58) arkadan saldırdı. Ömer Yılmaz´ın da bahçesine dut toplamak için gittiği ve oturduğu yerde ayının ensesinden ve kolundan ısırarak öldürdüğü tespit edildi.

Ayı köyden uzaklaştığı sırada yoldan otomobiliyle geçen Hasan Kaçar isimli köylüye de aracının açık camından saldırdı. İki kişiyi öldüren ayının saldırısından yara almadan kurtulan Hasan Kaçar ayının yüzünde ve üzerinde kan lekesi gördüğünü aktardı.

İlk önce Ömer Yılmaz´ın cesedini bulan köylüler durumu polise ve jandarmaya haber verdi. Miyesse Yılmaz´ın akşam evine dönmeyince durumdan şüphelenen yakınları aramaya çıktıklarında ise Miyesse Yılmaz´ın da cesediyle karşılaştı.

Köye gelen olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasından sonra cesetler İspir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Evli ve üç çocuk babası olan Ömer Yılmaz´ın İspir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü görevinden 15 gün önce emekli olduğu öğrenildi. Ömer Yılmaz ile Miyesse Yılmaz´ın cenazesi, otopsinin ardından merkez mezarlığında toprağa verilecek.
Orman Bakanlığı iki kişiyi öldüren ayı için vur emrini verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.