Kayıp Malezya uçağı Hint Okyanusu'nda bulunamadı

Kayıp Malezya uçağı Hint Okyanusu'nda bulunamadı

İngiliz basını iki gündür, Hint Okyanusu'nda bulunamayan kayıp Malezya uçağının ıssız bir yerde yere inmiş veya yere çakılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.



Uçağı araştırma ekipleri Okyanus'ta denizaltı çalışmalarından da bir sonuç alamayınca, önce İngiliz televizyonları kayıp uçağın enkazının karada olabileceği teorisini işlemeye başladılar. Daily Express gazetesi bu teoriyi "Kayıp uçak: yere mi indi?" manşetiyle gündeme getirdi.
"BELİRSİZLİK, UÇAK SANAYİNİN EN BÜYÜK ESRARI"

Araştırmacıların şimdi MH370'in ücra bir yerde inmiş veya parçalanmış olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını yazan gazete, uçağın kaybolmasındaki belirsizliğin uçak sanayisinin en büyük esrarı olduğunu vurguladı. Bu son gelişmenin kayıp 239 yolcunun ailelerinin acısını arttırdığı kaydedildi. Kayıp Boeing 777 ile ilgili en ufak bir ipucu bulunamaması üzerine araştırmacıların sıfırdan işe başlayacakları bildirildi. Araştırmaların içindeki bir kaynak "Uçağın başka bir yere inmiş olması imkansız bir şey değil çünkü MH370'in enkazına ait olabilecek bir parça bulamadık" diye konuştu. Kaynak , 8 Mart'ta Kuala Lumpur'dan Pekin'e giderken kaybolan uçağın yanlış yerde aranmış olabileceğine de dikkat çekti. Yapılan hesaplar üzerine uçak Hint Okyanusu'nda arandı.
OKYANUS DİBİNİN YÜZDE 80'İ ARANDI

Uçağın kaybolmasından altı hafta sonra 10 askeri uçak ve 11 gemi Perth'in 1,000 mil kuzeybatısında saptadıkları bazı sinyalleri değerlendirerek kara kutuya ulaşmaya çalıştılar ama sonuç alamadılar. Bluefin-21 adlı insansız bir denizaltı güney Hint Okyanusu'nun dibinin yüzde 80'ini taradı. Araştırmacıların önümüzdeki birkaç günde bir ize rastlamazlarsa arama yerlerini değiştirecekleri anlaşıldı. Bu arada kaynaklar bir ülkenin bu uçağı saklama ihtimalinin "saçma" olduğunu belirttiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.