Kelepçe ihanetini Ala'nın hamlesi bozdu

Kelepçe ihanetini Ala'nın hamlesi bozdu

Paralel yapının Bilal Erdoğan'a kelepçe takma planı İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, özel harekatçılara "Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki konutuna yaklaşanı vurun" emriyle boşa çıktı.

17 Aralık'taki ilk operasyon konuşulurken 25 Aralık'taki ikinci operasyon iddiaları emniyet ve adliye kulislerinde dillendiriliyordu. Başbakan Erdoğan, sabah 08.00'de Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış'ın istifalarının Başbakan Erdoğan'ın isteği ve talimatıyla gerçekleştiği ortaya çıktı. Emniyetteki görev değişikliklerinin ardından Mali ve Organize Suçlarla Mücadele Şubelerde görevi devralan ekipler 17 Aralık operasyonuna dair bilgi ve belgelerin çalınıp bilgisayar sistemlerinden silindiğini tespit ederek rapor ve tutanak hazırlıyordu.  İçişleri Bakanlığı'na Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala getiriliyordu.

Görevden el çektirilince fezleke hazırlama yetkisi kalmayan eski Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ve ekibi, kaçak bir fezleke hazırlayıp alelacele Ergenekon davasının da savcısı olan Muammer Akkaş'a teslim ettiği ortaya çıktı. Aralarında 3. köprü ve 3. havalimanı ihalelerinin üstlenici firmalarının sahiplerinin de bulunduğu 41 kişilik gözaltı listesiyle, mahkemeden bazı işadamlarının mal varlığına el koyma kararı çıkarttıran Akkaş, Bilal Erdoğan için de şüpheli sıfatıyla evrak hazırladı. Emniyet Müdürü Altınok, gözaltı ve arama talimatını, gerekçe ve delillerinin yetersizliği nedeniyle geri çevirdi.

BAŞSAVCI'DAN BASKIN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Çolakkadı, Akkaş'ı önce makamında görevden el çektirilen polislerle baş başa yakalayıp yanına çağırdı. Kendisinden operasyona dair bilgi istedi. Ancak Akkaş önce buna yanaşmadı. Sonra verdiği bilgi ve iddiaların yetersiz olduğu anlaşılınca Çolakkadı dosyayı Akkaş'ın elinden aldı ve "Bu operasyona izin vermiyorum" diye rest çekti. Böylece paralel savcının operasyon yetkisi kalmadı. Ama Akkaş, akşam adliye önünde yazılı basın açıklaması dağıtarak görülmemiş bir skandala imza attı. "Soruşturma yapmam engellenmiştir" iftirasını atan Akkaş'a, Çolakkadı, basın toplantısıyla yanıt verdi. Akkaş'ı soruşturmanın gizliliğini ihlâl etmekle suçladı.

27 ARALIK ÖĞLE SAATLERİ...

Sabah gazetesinde yer alan habere göre Akkaş 'ın polisin operasyon yapmaması üzerine Jandarma'ya talimat verdiğine ilişkin yazı ortaya çıktı. Özel harekat timleri Başbakan'ın evinin etrafına kaydırıldı. Bilal Erdoğan'ı almak için konutu basmaya kalkışan paralel polisler, karşılarında İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirilen "yaklaşan kim olursa olsun vurun" talimatını uygulamaya hazır özel harekatçıları görünce geri çekildi. Konutun önünde bunlar yaşanırken, polislere "Bilal Erdoğan'la birlikte Başbakan'ın da koluna kelepçe vurarak çıkarın" talimatı veren "büyük abi"ler, hayal kırıklığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü koridorlarında "meslek hayatıma mal olsa bile bunu yapacağım" tehditleri savurdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.