Kemal Kılıçdaroğlu çatışmanın ortasında kaldı

Kemal Kılıçdaroğlu çatışmanın ortasında kaldı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı canlı yayına bağlanarak CHP Liderinin durumunun iyi olduğunu açıkladı.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, temaslarda bulunmak üzere Artvin'e gitmişti.

 
Yaklaşık 30 araçlık CHP konvoyuyla ilerleyen Kemal Kılıçdaroğlu, yaşanan çatışmaların ortasında kaldı. CHP Liderinin koruma ekibi anında araçtan inerek olaya müdahale etti. Jandarma ekiplerinin de bölgeye sevk edildi ve Kemal Kılıçdaroğlu güvenli noktaya alındı.
 
KILIÇDAROĞLU'NUN DANIŞMANINDAN SON DAKİKA
 
Olayla ilgili canlı yayına bağlanan Kılıçdaroğlu'nun danışmanı, olayın bir saldırı olmadığını ve CHP Liderinin durumunun iyi olduğunu söyledi. Danışma, "Saldırı değil, konvoy güzergahında çatışma çıktı. Kılıçdaroğlu iyi." şeklinde konuştu.

CHP YÖNETİCİLERİNDEN AÇIKLAMALAR
 
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün HABERTÜRK TV'de yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımızın Artvin'de toplantıları vardı. Uzak bölgede ateş açıldığı bilgisi geldi. Ormanlık alandan ateş açıldı" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de yaptığı açıklamada, "CHP heyetinde yaralı yok" dedi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Çatışma bitmiş vaziyette. Herhangi bir sorun yok" dedi. 
 
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de "Genel Başkanımızın telefonları çekmiyor, yanındaki arkadaşların da telefonu meşgul. Aracın etrafında yeterince güvenlik önlemi alındığı söyleniyor. Konvoyun güzergahı üzerinde, bir mevzi gibi bir şey tespit ediyorlar. Burada hareketlilik tespit ediyorlar. Konvoyun öncüsü olarak ilerleyen koruma birliklerine ateş açılıyor. Öncü birlik doğru zamanda bu mevziyi tespit etmeseydi, konvoya karşı saldırı olabilirdi. Konvoyun varacağı güzergah üzerinde güvenlik güçleriyle çatışma yaşanıyor. Oranın güvenliği sağlandıktan sonra Genel Başkanımız programına devam edecek." dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.