Kivi Hasatı Ne Zaman Yapılacak?

Kivi Hasatı Ne Zaman Yapılacak?

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen kivi hasadının belirlenme toplantısı Rize kivi birliği tarafından İsmail kahraman kültür merkezi küçük salonda gerçekleştirildi.

HABER : TOGAY MURATOĞU ÇAY TV HABER

Çay Televizyonu ekranlarından canlı olarak yayınlanan toplantıya vali yardımcısı Mehmet Türk, Çaykur genel müdürü İmdat Sütlüoğlu, kivi birliği başkanı Nevzat Paliç sivil toplum örgüt başkanları,siyasi parti temsilcileri,üretici birlik başkanları ve üreticiler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Rize kivi birliği başkanı Nevzat Paliç Rize ve çevresinde üretilen toplam kivi rekoltesi hakkında bilgiler vererek acilen soğuk hava deposunun bölgeye kazandırılması gerektiğini söyledi.
Ardından konuşan Çaykur genel müdürü İmdat Sütlüoğlu’da belediye başkanlığı döneminde kivi festivali düzenlediğini genel müdürlüğü döneminde de ürüne destek vermeye devam edeceklerini çaylıkların yanında kivi dikiminin yapılmasında da bilimsel olarak bir sakıncanın olmadığını söyledi.
Yapılan diğer konuşmaların ardından ziraat mühendisi Ayhan Haznedaroğlu bölge bölge kivi şeker ölçümlerini açıklayarak genel itibari ile 15 kasım sonrası kivi hasadının yapılabileceğini söyledi.
Programın ikinci bölümünde ise kivi üreticileri karşılaştıkları sorunlar hakkında açıklamalarda bulundular.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.