Kiviye rağbet, Çaykur'un işine geliyor!

Kiviye rağbet, Çaykur'un işine geliyor!

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kivi üretimini, Rize ekonomisi açısından önemsediklerini belirterek üretimin arttırılması gerektiğini söyledi.

Çaykur’a ait Hayrat Fidan Araştırma Bahçesi’nde incelemelerde bulunan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kivi üretimi hakkında bilgiler verdi.

Türkiye’de kivi üretiminin ilk kez rahmetli Adnan Kahveci’nin girişimleri ile başladığını belirten Sütlüoğlu, “Dünyanın en kaliteli kivisini üretiyoruz. Ürettiğimiz kivinin büyük bölümü organik. Çay tarımında da tamamen organik gübreye geçiş yaptığımızda ürettiğimiz kivinin de yüzde 100’ü organik olacak. Çay ve kivi birbirini destekleyen iki ürün. Birkaç dönüm arazisinde hem çay hem de kivi üretimi yapan bir aile geçimini kolaylıkla buradan elde edeceği gelirle sağlar. Bugün halen ülkemizde tüketilen kivinin büyük bölümü ithal edilmektedir. İç tüketimimizi karşılayabilmek için üretimi arttırmak zorundayız. Bunun yanında kivimiz çok kaliteli olduğu için ihracıda rahatlıkla yapılabilir. Bu yüzden üretimi arttırmak zorundayız. Ancak toplanan kivinin muhafaza edilebileceği soğuk hava depoları olmadığı için üreticimiz ürününün tam karşılığını alamamaktadır. Bu nedenle biran önce soğuk hava depoları yapılmalıdır” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.