KOBİ'lere seslenerek 250 Bin TL Hibe

KOBİ'lere seslenerek 250 Bin TL Hibe

Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD) Başkanı Mustafa Külünkoğlu, KOBİ'lere seslenerek 250 Bin TL.'ye kadar varan hibe imkanından yararlanılması gerektiğini kaydetti.

Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD) Başkanı Mustafa Külünkoğlu, KOBİ'lerin Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (DOKA) desteklerinden yararlanması gerektiğini bildirdi.

Külünkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, DOKA'nın, 2011 yılı Tarıma Dayalı Sanayi Mali Destek Programı kapsamında KOBİ'lere yönelik asgari 30 bin, azami 250 bin lira uygun projelere teklif çağrısı ilanına çıktığını belirtti.

Külünkoğlu, DOKA'nın sağladığı bu fırsatı KOBİ'lerin en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:  ''DOKA'nın yaptığı çağrıya göre Tarıma Dayalı Sanayi Mali Destek Programı kapsamında KOBİ'lere toplam 10 milyon lira destek sağlanacak. KOBİ'lere asgari 30-250 bin lira destek veriliyor. Yani 500 bin liralık bir projesi olan işletme bunun 250 bin lirasını hibe olarak alacak. KOBİ'ler bu fırsatı iyi değerlendirmeli ve proje hazırlamalıdır. Bu tip fırsatları iyi değerlendiren işletmeler daha hızlı bir büyüme göstererek, imalat, pazarlama, depolama, paketleme ve benzeri alanlarda kapasitelerini artırabilirler.''

Külünkoğlu, destek programının et ve mamulleri, süt ve mamulleri, meyve sebze işleme sanayi, su ürünleri, bitkisel yağ ve mamulleri sanayi, şekerli mamuller sanayi (bisküvi ve küp şeker hariç), yem sanayi (sadece balık yemi ve ev hayvanları için hazır yemler) veya arıcılık alanında faaliyet gösteren KOBİ'lere yönelik olduğunu kaydetti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.