Kurban Bayramı tatili 9 gün

Kurban Bayramı tatili 9 gün

16 Eylül de izinli sayıldı, Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu.

 Başbakan Binali Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 16 Eylül Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzaladı.

Buna göre, kurum yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, Kurban Bayramı'nın ertesi günü (16 Eylül Cuma) tam gün idari izinli sayılacak. Böylelikle Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak.

KURBAN BAYRAMI HANGİ GÜN BAŞLAYACAK?

11 Eylül Pazar Arefe Günü
12 Eylül Pazartesi Kurban Bayramı (1.Gün)
13 Eylül Salı Kurban Bayramı (2.Gün)
14 Eylül Çarşamba Kurban Bayramı (3.Gün)
15 Eylül Perşembe Kurban Bayramı (4.Gün)

EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAMDAN ÖNCE ÖDENECEK

Başbakan Binali Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar ile SGK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaş ödemelerinin Kurban Bayramı'ndan önce yapılması için ilgili bakanlıklara talimat verdi.

Talimat üzerine maaş ödemelerinin 08-09 Eylül'de yapılması kararlaştırıldı.

2016 KURBAN FİYATLARI NE KADAR?

Türk Diyanet Vakfı: 12 Eylül'de idrak edilmeye başlanacak olan Kurban Bayramı'na 1 ay kala Kurban fiyatları açıklandı. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mustafa Tutkun, vekalet yoluyla kurban kesim bedellerinin bu yıl yurt içinde 690 lira, yurt dışında da 500 lira olarak belirlendiğini söyledi.

Kızılay: Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, geçen seneye oranla uzanılacak coğrafyalarda ve kurban hedeflerinde yüzde 50'lik bir artış öngördüklerini kaydederek, "Vekaletini Kızılay'a verecek olan vatandaşlarımızın merak etmiş olduğu konulardan bir diğeri de bu vekalet ücretleri. Vekalet ücretlerimiz yurtiçinde 740 lira, yurtdışında 475 lira olarak belirlendi. Bu fiyatlar da Kızılay'ın yapmış olduğu bütün organizasyonlar, Et ve Süt Kurumu'nun, Kızılay'ın bu kurban paylarını konserve haline getirmesi ve bu anlamdaki faaliyetlerimizin tümü bu operasyonumuzla karşılanıyor. Bunun üzerine de Kızılay kendi bütçesinden katkıda bulunuyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.