MEB açıkladı! 30 bin öğretmen alınacak

MEB açıkladı! 30 bin öğretmen alınacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu yıl 20 bin öğretmenin daha alımını yapacağız, ilana çıktık. 10 bin öğretmenin de ağustostan sonra alımını yapacağız" dedi. Sözleşmeli öğretmenlik alımı için başvurular bugün başladı

 Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, dün gittiği İzmir'den 30 bin öğretmen alımı müjdesi verdi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret eden İsmet Yılmaz, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Konferans Salonu'nda okul müdürleriyle bir araya geldi.
 
PERFORMANSA GÖRE KADRO

Sözleşmeli öğretmenlik sistemine geçtiklerini anlatan İsmet Yılmaz, şöyle devam etti: “Bunu yapmak zorundayız ki Türkiye'nin dört bir tarafına kaliteli eğitimi verelim. Muş'ta diyor ki 'Geçen yıl 3 bin 500 öğretmen atadınız, 2 bin 500'ü, 2 bin 800'ü döndü.' Geriye kaldı 500-600 öğretmen. Yani bir yıllık öğretmenlerle eğitim kalitesinin artırabilmek mümkün değil. Öğretmen, kaliteli eğitim verebilmek için öğrencisini, ailesini tanımalı. Sözleşmeli öğretmenliği çıkardık, en az 4 yıl sözleşme olacak, her yıl sözleşmesi yenilenecek. Performansı iyi olanlar da kadroya geçecek."

SÖZLEŞMELİLER MEMNUN


Geçen yıl bu kapsamda 20 bin öğretmeni göreve başlattıklarını herkesin bundan memnun olduğunu anlatan İsmet Yılmaz, “Bu yıl 20 bin öğretmenin daha alımını yapacağız, ilana çıktık. 10 bin öğretmenin de ağustos sonrası alımını yapacağız” dedi.

Sözleşmeli öğretmen kontenjanları ve takvimi belli oldu Sözleşmeli öğretmen kontenjanları ve takvimi belli oldu

BAŞVURULAR BAŞLADI


MEB, 90 branşta 20 bin 127 öğretmen ataması için kontenjan dağılımı ve takvimini açıklamıştı.

Ön başvuruların alınması ve sözlü sınav merkezlerinin ilanı için süreç, bugün başladı. 21 Mart 2017 tarihine kadar devam edecek olan bu işlemlerin ardından adaylar, 27 Mart tarihinde sözlü sınava alınacakları sınav merkezlerini öğrenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.