Medvedev: Türkiye'den Alımı Yasaklanacak

Medvedev: Türkiye'den Alımı Yasaklanacak

Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitri Medvedev, Türkiye'den Tarım Ürünleri sebze ve meyve ithalatının bir kaç hafta sonra tamamen yasaklanacağını söyledi.

 Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitri Medvedev, Türkiye ile Rusya arasındaki krize ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Medvedev "Türkiye'den Tarım Ürünleri sebze ve meyve ithalatı yasaklanacak." dedi.

"AMBARGO BİR KAÇ HAFTA SONRA BAŞLAYACAK"

Medvedev, gıda ürünleri konusundaki sınırlamaların devreye girmesi enflasyon basksını azaltmak amacıyla bir kaç hafta geciktirilecek dedi.

"YAPTIRIMLAR ARTABİLİR"

Başbakan yardımcısı, gerekli görüldüğü taktirde Türkiye üzerindeki yaptırımlar ilerleyen zamanlarda arttırılabileceğini belirtti.

"ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLERDE KISITLAMA YOK"

Medvedev, Türkiye'den endüstiriyel ürünlerle ilgili şimdilik bir kısıtlama kararı olmadığını söyledi.

RUS BASINI SİNYALİ VERMİŞTİ

Öte yandan Rusya'da yayın yapan İzvestiya gazetesi, bugünkü sayısında Rusya hükümetinin birçok Türk ürününe ithalat yasağı getirebileceğini yazmıştı.

İzvestiya'nın "Rusya Tarım Bakanlığı'na yakın bir kaynağa" dayandırdığı haberinde, Türkiye'den dondurulmuş kırmızı et, kurutulmuş ve tütsülenmiş kırmızı et, tavuk eti, balık ve kabuklu deniz ürünleri alımının durdurulabileceği belirtilerek, bunların yanı sıra 'Türkiye karşıtı' yaptırımlar kapsamında süt ürünleri, fındık, orman meyveleri, yeşillik, meyve ve sebze ithalatının da yasaklanabileceği bilgisine yer verilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.