Meteoroloji Rize'yi Yine Uyardı

Meteoroloji Rize'yi Yine Uyardı

Hava sıcaklığı yurt genelinde 2 ila 4 derece artacak ama Meteoroloji bir konuda uyarmadan geçmedi.

Hava sıcaklığı yurt genelinde 2 ila 4 derece artacak. Rize ve Hopa başta olmak üzere, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğinden vatandaşlar oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz kıyıları, akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu karadeniz kıyıları ile gece saatlerinde Amasya, Tokat, Artvin ve Ardahan çevrelerinin yağışlı geçeceği, yağışların gece saatlerinden itibaren Rize ve Hopa başta olmak üzere, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, zamanla iç ve doğu bölgelerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği bekleniyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Gece saatlerinden itibaren Rize ve Hopa başta olmak üzere, Giresun ve Trabzon çevrelerinde beklenen kuvvetli yağışın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, heyelan, vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Öğle saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop ve İnebolu çevrelerinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi beklenen rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksama, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

Marmara: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, akşam saatlerinde Sakarya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla Güney Ege'nin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla Antalya'nın batı ilçeleri parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ Anadolu: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden sonra bölgenin kuzeyi parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Zonguldak, Düzce, Bartın, Sinop ile Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, akşam saatlerinden itibaren bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren Sinop ile İnebolu ve Abana çevrelerinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren bölgenin kıyı kesimleri, gece saatlerinden itibaren Amasya, Tokat ve Artvin çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinden itibaren Rize ve Hopa başta olmak üzere, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, öğle saatlerinden sonra bölgenin kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği beklenmektedir.

DOĞU Anadolu: Doğusu ile zamanla kuzey kesimleri parçalı bulutlu, gece saatlerinden itibaren Ardahan çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.