Meteorolojiden bu illere kar uyarısı

Meteorolojiden bu illere kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz, Samsun ve Ordu'nun yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu Doğu Anadolu'nun batısı ile Tokat, Bingöl, Muş ve Bitlis çevresinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. İstanbul'da ise bugün, genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.​

 Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu kuzey ve doğusu ile Balıkesir, Çanakkale, Tokat, Bingöl, Bitlis, Muş ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının ise ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

İstanbul'da hava durumu

İstanbul bugün, çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son 5 günlük hava durumu tahmin haritaları

Kuvvetli kar uyarısı

Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz, Samsun ve Ordu'nun yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu Doğu Anadolu'nun batısı ile Tokat, Bingöl, Muş ve Bitlis çevresinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli kar yağışlarıyla birlikte rüzgarın da kuzey yönlerden kuvvetli esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

4 ilde kuvvetli rüzgar ve kar bekleniyor

Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde genelinde yer yer kuvvetli rüzgar ve kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre de, rüzgarın bölgede kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına, yağışların ise kar şeklinde beklendiği belirtildi.

Sıcaklığın 8 ila 12 derece düşeceğinin, kar yağışının rüzgarla birlikte tipiye neden olacağı ifade edilen açıklamada, olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Çığ tehlikesine dikkat

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Ankara'da yoğun kar etkili oluyor

Ankaralılar güne kar yağışı ile başladı. Kar yağışı özellikle şehrin yüksek semtlerinde etkili oldu. Kar yağış nedeniyle kapalı yol bulunmazken trafik akışında yer yer olumsuzluklar yaşandı. Bazı Ankaralılar ise çocuklarıyla kar topu oynayarak karın zevkini çıkardı.

Bolu Dağı'nda görüş mesafesi 30 metreye düştü

İstanbul Ankara karayolunun Bolu Dağı kesiminde gece saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini arttırıyor.
Meteoroloji yetkililerinin Batı Karadeniz'de yoğun kar yağışı uyarıları sonrasında Bolu Dağı'nda başlayan kar yağışı zeminde etkili oluyor. Bolu Düzce il sınırında yoğunlaşan kar yağışıyla birlikte siste etkili oluyor. Görüş mesafesinin zaman zaman 30 metreye düştüğü Karanlıkdere ve Seymenler mevkilerinde sürücüler trafikte yavaş ilerlemek zorunda kalıyorlar. Karayolları ekipleri kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Kar yağışının gün boyu etkili olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.