Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den 9 ile kuvvetli yağış uyarısı..

Meteoroloji, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Bayburt, Artvin ve Rize için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Bu arada, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu ile Sivas, Adıyaman, Diyarbakır, Sinop, Samsun, Ordu ve Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Bayburt, Artvin ve Rize çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 Km/S) esmesi bekleniyor.
TEDBİRLİ OLUN

Yağışların öğle saatlerinden sonra Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Bayburt, Artvin ve Rize çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, lokal dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar) vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık (29)

ANKARA: Az bulutlu ve açık (28)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (34)

ADANA: Az bulutlu ve açık (36)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (36)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı (25)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri başta olmak üzere yer yer kuvvetli olması beklenmektedir. (22)

VAN: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle satlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (25)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (25)
BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege' de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sivas çevrelerinin gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, Sinop çevrelerinin öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeydoğulu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu ve Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Bayburt, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Hakkari ve Şırnak dışında bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.