MHP'liler 3 Mayıs Milliyetçiler Günü'nü kutluyor

MHP'liler 3 Mayıs Milliyetçiler Günü'nü kutluyor

3 Mayıs, 71 yıldır MHP'liler tarafından Milliyetçiler Günü olarak kabul ediliyor

İlk olarak 1945 yılında kutlanmaya başlanan Türkçülük Günü, 1992 yılından sonra Alparslan Türkeş tarafından Milliyetçiler Günü olarak anıldı.

Bugün 71. yılına giren güne özel Türkiye genelinde MHP ve Ülkü Ocakları tarafından çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

3 MAYIS'IN TARİHÇESİ

Irkçılık-Turancılık davasının gerekçelerinden biri olarak gösterilen Hüseyin Nihal Atsız-Sabahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra yaşanan 'Ankara olayları'nı anmak amacıyla, ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askeri hapishanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkum tarafından kutlandı. Daha sonraki senelerde de devam eden toplantılar Türkçülük Günü adını aldı. 1944 te başlayan 3 Mayıs Türkçüler Günü 1992 yılından sonra Alparslan Türkeş tarafından Milliyetçiler günü olarak kutlandı.

MHP SEÇİM BİLDİRGESİNİ AÇIKLIYOR

MHP 3 Mayıs Milliyetçiler Günü'ne denk getirdiği seçim beyannamesi tanıtım toplantısını Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştiriyor. Partililer, toplantı öncesi salondaki yerlerini aldı.

Kısa ve orta uzun vadeli hedeflerle kamuoyunun hedeflerine karşı çıkmaktır. 2015-2019 yıllarını kapsayan birinci iktidar dönemi Türkiye’nin onarılmasını, çözülen milletin bütünleştirilmesini demokrasinin güçlendirilmesini sağlayacağız. küresel güç olma yolunda ihtiyacı olan çağdaş normlarda bir devlet düzenin gerektirdiği kurum ve kuralları tesis edeceğiz.

"700 BİN İSTİHDAM"

AKP’nin anti demokratik, hukuk tanımaz, özgürlükleri kısıtlayıcı bozuk düzenine son vereceğiz. Hükümetin devletin kurumları milli ve manevi değerlerimiz ile vatandaşlarımız üzerinde oluşturduğu tahribatı onaracağız. Bu dönemde, terörü tamamen bitirerek toplumsal huzur ve güveni temin edeceğiz. İşsizlik ve yoksulluğu önemli ölçüde hafifleteceğiz.

2016-2019 yıllarında, yıllık ortalama yüzde 5,2 büyüme ve 700 bin istihdam sağlayacağız. dönemin sonunda 1,1 trilyon dolara, kişi başına milli gelir 13,300 dolara, ihracat 238 milyar dolara erişecektir, istihdam 29,1 milyon kişiye ulaşacaktır. Orta vadeli hedefimiz 2019-2023 sonunda Türkiye’nin bölgesel güç haline gelmesidir. Bu kapsamda MHP iktidarında, ileri teknoloji kullanan, yüksek katma değer yaratan küresel ölçekte rekabet gücüne sahip üretim yapısı tesis edilecektir.

"YÜZDE 6 BÜYÜMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Yıllık yüzde 6 ortalama büyümeyi hedefliyoruz. İstihdam sayısı da 33,2 milyon kişiye ulaşacaktır. Uzun vadede hedefimiz Türkiye’nin küresel güç olmasını sağlamaktır. Milli kimlik tanımının değiştirtilerek Türkiyelilik kavramının esas alınmasına, Türkçe dışındaki dillerde eğitim yapılmasına tamamen karşıyız. Türkiye cumhuriyetinin üniter milli devlet yapısını esas alan parlamenter sistemin demokratik siyasi sistemin devam etmesi bakımından gerekli görüyoruz. Güvenlik güçlerimizi kışlaya karakollara hapseden uygulamalara mutlaka son vereceğiz.

"TERÖRÜN BÖLÜCÜĞÜNÜ KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ"

Terörün ve bölücülüğün kökünü kazıyacağız. Terörle pazarlıklar derhal bitirilecek. İhanet süreci bıçak gibi kesilecek. İhanete ortak olanlar adalete sevk edilecek. Kadınlarımıza çocuklarımıza ve engellilerimize yönelik davalarda zaman aşımı kaldırılacak, mahkeme ve harç masrafı alınmayacaktır. 17-25 zanlıları başta olmak üzere tüm yolsuzlukların üzerine titizlikle gidilecektir. Soygunculardan ve hortumculardan hesap sorulacaktır. Yolsuzluk yoluyla elde edildiği tespit edilen her türlü varlığa el konulması bu servetlerin nerede kimin adına kayıtlı olursa olsun el konulması hukuken sağlanacaktır. Özerk bir yolsuzlukla mücadele kurulu oluşturulacaktır. Ekonomi politikalarımız 2 ana eksenden oluşmaktadır.

"ÇARE RAHATLATICI POLİTİKALAR"

Birincisi fakirliğe çare olacak rahatlatıcı politikalardır. İkincisi ise bunula eş zamanlı Türkiye’yi geleceğe taşıyacak kalkınma politikalarıdır. Bu politikalarla ulaşmak istediğimiz hedefler şunlardır: Sürdürülebilir ekonomik büyümeyi teşvik etmek. Kırılganlığı azaltmak. Fiyat istikrarı sağlamak. Cari açığı kontrol altına almak. Ar-Ge payını artırmak. Bilgiyi ticarileştirmek. Dünyada Türk markalı ve patentli, ürünleri yaygınlaştırmak. Borç yükünü azaltmak. İstihdam sağlayanlara yönelik vergi indirimi yapılacaktır.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.