Milli Gemisavar Füzesi ATMACA geliyor?

Milli Gemisavar Füzesi ATMACA geliyor?

Deniz Kuvvetleri ihale etti ROKETSAN yapıyor ASELSAN destek veriyor. Atmaca Projesi, dünyanın en gelişmiş milli gemisavar füzesi olacak.

ATMACA füzesiyle ilgili çalışmalar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı milli gemisavar füze sisteminin geliştirilmesi Araştırma Merkezi Komutanlığı (ARMERKOM)'da uzun süren çalışmalarının sonucunda 2009 yılında ROKETSAN ana yükleniciliğinde sözleşmenin imzalanmasının ardından başladı.

Projede ROKETSAN firmasının dışında ASELSAN'da görev yapıyor. ATMACA projesi olarak adlandırılan proje belirlenen takvime uygun olarak devam ediyor.

GEMİLERİN KABUSU GELİYOR

Türk Deniz Kuvvetleri'nin gemisavar silahlarını millileştirme vizyonu kapsamında ROKETSAN'a ihale ettiği Atmaca projesi, dünyanın en gelişmiş avcı füzelerini Türkiye'ye kazandıracak.

Exocet ve Harpoon füzelerinden daha üstün özelliklere sahip olacak füze, denizde asgari 200 km uzaklıktaki hedeflere karşı kullanılacak.

Data-link donanımına da sahip olacak Atmaca, seyir halindeyken uzaktan hedef güncellemesine izin verecek. Atmaca'nın yalnızca gemiden gemiye değil, gemiden karaya da fırlatılabilecek şekilde geliştirilmesi planlanıyor.

Geçtiğimiz yıl Güney Afrika seferine çıkan 4 gemi, yerli yapım bazı füzelerin test atışlarını gerçekleştirmişti. Güney Afrika açıklarında denenen füzelerden birinin de Atmaca olduğu iddia edildi.

Halen TRI40 model Fransız motorunun kullanıldığı füze için Kale Grubu yerli motor üretiyor. Çalışmalarda son aşamaya gelindi.

2016 yılında envantere girmesi planlanan Atmaca'da kullanılacak yerli motorun, ithalinde problemler yaşanan TRI40'tan bile üstün olacağı belirtiliyor.

MİLLİ GEMİSAVAR FÜZESİ: ATMACA

Milli ihtiyaç ve projelerden savunmaya yönelik olanlardan biride Atmaca isimli anti gemi füzesi. Milli projelerin hız kazandığı şu dönemlerde envanterde açığı fazlaca hissedilen bir başka silah olan füzelerin tasarımlarına da başlanmış durumda.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.