Milli Parklar Bölge Müdürlüğü Rize'de Kuruluyor

Milli Parklar Bölge Müdürlüğü Rize'de Kuruluyor

Memur-Sen Rize Şube Başkanı Usta: "Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nün Rize'de Kurulması Bölge ve Kaçkar Dağları Milli Parkı için Olumlu Bir Gelişmedir" dedi.

Memur Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak kurulan Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğünün Rize'de kurulmasının bölge ve Kaçkar Dağları için olumlu bir gelişme olduğunu belirtti.

Usta, yaptığı açıklamada, Doğa koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğünün Rize'de kurulması için Memur-Sen öncülüğünde 24 sivil toplum örgütünün imza toplayarak dosyayı başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunduklarını belirterek, ''Bu girişimin açıklanan bakanlık olur raporu ile olumlu sonuçlanması ve 12. Doğu Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğünün Rize'de kurulacağının kesinleşmesi ilimizde sevinç yaratmıştır. Bu kararın alınmasında sunduğumuz raporun haklı gerekçelerinin etkisinin olması bizleri ayrıca murtlu etmiştir. Bölge Müdürlüğünün Rize'ye verilmesine katkıları olan başta Başbakanımız ve bakanlarımıza teşekkür ediyoruz'' dedi.

Rize Bölge Müdürlüğü'nün Rize ile birlikte Trabzon, Gümüşhane, Artvin ve Giresun illerine hizmet vereceğini ifade eden Usta, şunları kaydetti: ''Milli Parklar ve kapsadıkları alan bakımından kıyaslandığında Rize'deki Kaçkar Dağları yüzde 67 iş yoğunluğuna, Artvin'deki Hatila Vadisi yüzde 22 ve Karagöl (Sahara) yüzde 5 iş yoğunluğuna sahiptir. Trabzon'daki Altındere Vadisi ise yüzde 6 oranında bir iş yoğunluğuna sahiptir. Rakamlara bakıldığında en fazla iş yoğunluğu yüzde 67'lik oran ile Rize'de ve ikinci sırada yüzde 27'lik yoğunlukla Artvin'de görülüyor. Bu da Milli park alanlarına verilecek hizmetin daha çabuk ulaşması anlamını taşıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar bölge Müdürlüğünün Rize'de kurulması bölge ve Kaçkar Dağları Milli Parkı için olumlu bir gelişmedir.''

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.