Ne Ovit'e Ne 11 Köye Ulaşılabiliyor!

Ne Ovit'e Ne 11 Köye Ulaşılabiliyor!

60 cm karın bulunduğu Rize'nin İkizdere ilçesi Ovit Dağı henüz ulaşıma açılamazken kar dolayısıyla ilçede 11 köye ulaşım sağlanamıyor!

İkizdere'de kar nedeniyle 11 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İkizdere Kaymakamı Alpaslan Altınışık, yaptığı açıklamada, kar nedeniyle ulaşıma kapalı olan köy yollarını açmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 2 greyder ve 1 kepçe ile kar yağmadığı sürece yol açmaya devam edeceğini ifade eden Altınışık, ''Ekiplerimiz tehlike olmadığı zamanlarda çalışmaya devam ediyor. Şu anda taşımalı eğitim yapılan köylerimizde ulaşımda bir sıkıntı bulunmuyor'' dedi.

İlçede Meşeköy, Çifteköprü, Tozköy, Güvenköy, Ortaköy ve Başköy'ün yolunun kapalı olduğunu anlatan Altınışık, ''Güvenköy, Ortaköy ve Başköy'ün bulunduğu Cimil grup yolunda çığ tehlikesi olduğu için çalışma kontrollü yürütülüyor. Bunların dışında kış mevsiminde 1992 yılından bu yana kimsenin kalmadığı Ballıköy, Çiçekli, Çataltepe, Eskice ve Diktaş köylerinin yolunu açmak için çalışma yapmıyoruz'' diye konuştu.

Altınışık, kar kalınlığı 60 santimetreye ulaşan Rize-Erzurum karayolunun 2640 metre rakımlı Ovit Dağı geçidinin ulaşıma halen kapalı olduğunu, çığ tehlikesi nedeniyle yol açma çalışması yapılamadığını kaydetti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.