Nihat Özdemir’den zam sinyali

Nihat Özdemir’den zam sinyali

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği Başkanı Nihat Özdemir yılbaşında elektriğe yüzde 7-8 oranında zam gelebileceğini söyledi.

BEDAŞ’ın ortaklarından Limak’ın Yönetim Kurulu Başkanı olan ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin başkanlığını yürüten Nihat Özdemir yılbaşında elektriğe yüzde 7-8 oranında zam gelebileceğini söyledi. Özdemir uzun vadede ise zammın yüzde 15-20 arasında olması gerektiğini ifade etti.

Özdemir burada yaptığı açıklamada bir süredir elektrik fiyatlarına zam gelmediğini belirterek, “Bir süredir elektrik zammı yaşanmadı. Fakat maliyetlerimiz artmakta. Girdilerimizden birçoğu petrol ve doğalgazla ölçülüyor, fiyatlar dünyada düşük ama hepimizin bildiği gibi kurlar arttı. Bunu göremedik. Hepimizin bildiği gibi asgari ücret artacak. Yeni toplu sözleşmelere etkisi olacak bunun. 1 Ocak 2016’dan itibaren yeni elektrik fiyatları açıklanacağı zaman belli bir zam olabilir" dedi.

Zam oranına EPDK ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın karar vereceğini belirten Özdemir, "Bu zammı da EPDK ile Enerji Bakanlığı bir araya gelecek girdilere bakacak. Halka büyük bir zarar vermemek üzere fiyatlarda oynamalar olabilir. Acaba bu artan elektrik fiyatları dağıtımcılara mı gidiyorlar diyecekler. Bir elektrik fiyatının içinde ancak %10 civarında dağıtım payı var.  Onun için bu karar yakın zamanda verilecek. Elektrikte bir zam beklentisi olabilir. Yüzde 15 ile 20 arasında bir zam olması gerektiğine inanıyorum. Bunu bir anda yapmak doğru değil. 2016 yılı içinde yüzde 7-8 gibi bir zamla yeni yıla başlayabiliriz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.