Numan Kurtulmuş: Referandum muhtemelen 16 Nisan'da yapılacak

Numan Kurtulmuş: Referandum muhtemelen 16 Nisan'da yapılacak

Numan Kurtulmuş referandum tarihiyle ilgili açıklama yaptı. Numan Kurtulmuş referandumun muhtemelen 16 Nisan'da yapılacağını söyledi

 Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Afyon ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı yeni Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Numan Kurtulmuş, referandumun güçlü bir ihtimalle 16 Nisan'da yapılacağını açıkladı.

İşte Numan Kurtulmuş'un konuşmalarından öne çıkanlar;

Sandığın gücüne inanırız. Türkiye'de inşaallah 16 Nisan'da olacağı hesaplanan halk oylaması ile birlikte egemenlik kayıtsız şartsız tam anlamıyla milletin olacaktır. Ümit ederim ki seçim kampanyası Türkiye demokrasinin olgunluğuna yaraşır şekilde devam edecektir. Herkes açık seçim kampanyasının tarafı olacak. Bu siyasi parti kampanyası değildir. Biz bu öneriye halkımızın büyük çoğunluğunun evet diyeceğine inanıyoruz.
 
"REJİMİN MAHİYETİYLE İLGİLİ BİR OYLAMA DEĞİLDİR"


Anayasa değişiklik paketiyle ilgili oylama, rejimin mahiyetiyle ilgili bir oylama değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin rejimi bellidir, Cumhuriyet'tir. Cumhuriyet konusunda en ufak bir tartışma söz konusu değildir. Dolayısıyla sadece bir yönetim sistemi değişikliğine gidilecek. Halkımız bu konuda karar vereceği kanaatindeyiz. Seçim kampanyası bir şenlik havasında geçsin. Herkes haddini aşan, maksadını aşan şeyler söylemeden bu kampanyayı yürütelim. Ben milletimize hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Yeni bir yönetim sistemiyle etkin ve hızlı bir yürütme mekanizmasına kavuşacaktır.
 
RUS UÇAĞININ TÜRK ASKERLERİNİ VURMASI...


Fırat Kalkanı Harekatı, Türkiye laf olsun diye bu operasyonu yapmıyor. Kilis'e ve diğer kasabalarımıza sürekli oradan atılan füzeler vardı. Bir taraftan DEAŞ, PKK/PYD unsurları sınırdan Türkiye'nin güvenliğine tehdit oluşturuyordu. Bu operasyonun yapılmasının sebebi o terör örgütlerinin bölgeden temizlenmesidir.

Dünkü olay tamamen bir kaza sonucu ortaya çıkmıştır. Sayın Putin'in taziyelerini bildirmesi ve kazaen vuku bulduğunu belirtmiş olması Rusların yaklaşımını ortaya koymuştur. Bütünüyle bir kazadır. Bunun nasıl vuku bulduğu da ortaya konulacaktır. Oradaki mücadelede anlaşılıyorki daha yakın bir koordinasyona gerek var.Türk ordusu orada sahada ÖSO'ya destek verirken bütün koalisyon ülkelerinin de hassasiyetle konuya yaklaşmaları gerekiyor. En kısa zamanda El Bab operasyonu başarı ile sonuçlanacak ve Türkiye, Fırat Kalkanı harekatında istediği sonuca ulaşacak.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.