Okumuş Londra'da Rize'yi Dünyaya Tanıtacak

Okumuş Londra'da Rize'yi Dünyaya Tanıtacak

Turizm fuarı London - WTM bu yıl Rize'nin ve Rize çayının müthiş tanıtımına ev sahipliğı yapacak...

Müthış türk lakaplı Rize'li turizmcı Mehmet Okumuş 7- 10 Kasım tarihlerinde Londra'da yapılacak olan dünya turizm fuarı'nda Rize'nin turizm değerlerini anlatacağı bir konferansa vererek, dünya turizm devlerine Rize'ye anlatacak ve Rize'ye yatırım çağrısında bulunacak.

Her yıl İngıltere'nin başkenti Londra'da yapılan dunyanın en büyük turizm fuarı London- WTM (Londra dünya turizm fuarı ) bu yıl Rize'nin ve Rize çayının müthiş tanıtımına ev sahipliğı yapacak.

Türkiye'nin ve Rize'nin yurtdışında daha iyi tanıtılması, Avrupa Birliği'ne tam üyelik, Vizesiz Avrupa gibi temel bazı konularda önemli çalışmalar yapan ve Londra'da lobi faaliyetleri yürüten Vizesiz Avrupa Hareketi (Turkish Movement For Visa- Free Europe ) Kurucu Başkanı , Turizmci Mehmet Okumuş dunyanın en büyük turizm fuarı kabul edilen Londra WTM ( Dünya Turizm Fuarı ) 'ında, Rize ve Doğu Karadeniz Bolgesi'nin dağ ve yayla turizm değerlerini; dünyanın degişik ülkelerinden gelen turizm sektörünün üst düzey yoneticilerinin ve ve turizm bakanlarının iştirak edeceği on binlerce katılımcının yer alacagı bir konferansta anlatacak.

Turizm , siyaset , ekonomi gibi konularda onlarca bilimsel araştırma - proje yazıları yazan ve uluslararası ekonomi- finans dergisi Ekovitrin'de köşe yazarlığı yapan Mehmet Okumuş ; dünya turizm devlerine Rize'yi tanıtıp , dünya turizm devlerini Doğu Karadeniz ve Rize'ye turizm sektöründe yatırım yapmaya davet edecek.

Londra'da her yıl Kasım ayının ikinci haftasında düzenlenen ve tüm dünyadan yaklaşık 100 Bin turizmcinin katıldığı fuara 10 yıldır üst düzey turizm uzmanı (Meridian Club Member ) üyesi olarak katılan Mehmet Okumuş 1980'li yilların sonlarında Kaçkar dağları ve Rize yaylalarında trekking turizmini başlatan ilk isimlerden olmuştu.

1995 yılından bu yana T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli Profesyonel- ülkesel- Ingilizce tercüman- rehber olan Mehmet Okumuş geçen yıl Londra'da dönemin İngiliz Başbakanı Gordon Brown, Dişişleri Bakanı David Miliband, diğer Ingiliz Bakan ve Milletvekillerine İngiltere Parlamentosu'nda Rize Çayı hediye edip, Rize ve Rize Çayını Avrupa'ya tanıtması, Rize'yi anlatarak ve Başbakan Gordon Brown'u Rize'ye davet etmesiyle gündem yaratmış; Avrupa , ulusal ve Rize- Trabzon medyasında genişce yer almıştı.


Türkiye'nin ve Rize'nin yurtdışında daha iyi tanıtılması, Avrupa Birliği'ne tam üyelik, Vizesiz Avrupa gibi temel bazı konularda önemli çalışmalar yapan ve Londra'da lobi faaliyetleri yürüten Vizesiz Avrupa Hareketi (Turkish Movement For Visa- Free Europe ) Kurucu Başkanı , Turizmci Mehmet Okumuş dunyanın en büyük turizm fuarı kabul edilen Londra WTM ( Dünya Turizm Fuarı ) 'ında , Rize ve Doğu Karadeniz Bolgesi'nin dağ ve yayla turizm değerlerini ; dünyanın degişik ülkelerinden gelen turizm sektörünün üst düzey yoneticilerinin ve ve turizm bakanlarının iştirak edeceği on binlerce katılımcının yer alacagı bir konferansta anlatacak.
Turizm , siyaset , ekonomi gibi konularda onlarca bilimsel araştırma - proje yazıları yazan ve uluslararası ekonomi- finans dergisi Ekovitrin'de köşe yazarlığı yapan Mehmet Okumuş ; dünya turizm devlerine Rize'yi tanıtıp , dünya turizm devlerini
Doğu Karadeniz ve Rize'ye turizm sektöründe yatırım yapmaya davet edecek.

Londra'da her yıl Kasım ayının ikinci haftasında düzenlenen ve tüm dünyadan yaklaşık 100 Bin turizmcinin katıldığı fuara 10 yıldır üst düzey turizm uzmanı (Meridian Club Member ) üyesi olarak katılan Mehmet Okumuş 1980'li yilların sonlarında Kaçkar dağları ve Rize yaylalarında trekking turizmini başlatan ilk isimlerden olmuştu.
1995 yılından bu yana T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli Profesyonel- ülkesel- Ingilizce tercüman - rehber olan Mehmet Okumuş geçen yıl Londra'da dönemin İngiliz Başbakanı Gordon Brown , Dişişleri Bakanı David Miliband , diğer Ingiliz Bakan ve Milletvekillerine İngiltere Parlamentosu'nda Rize Çayı hediye edip , Rize ve Rize Çayını Avrupa'ya tanıtması , Rize'yi anlatarak ve Başbakan Gordon Brown'u Rize'ye davet etmesiyle gündem yaratmış ; Avrupa , ulusal ve Rize- Trabzon medyasında genişce yer almıştı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.