Onbinlerce Kişi Önünde Sedat Peker’e Hizmet Nişanı Verilecek

Onbinlerce Kişi Önünde Sedat Peker’e Hizmet Nişanı Verilecek

Ünlü iş adamı Sedat Peker'e 1999 yılında Adapazarı’nda meydana gelen deprem sonrası yapmış olduğu yardımlardan ötürü çeşitli belediyeler ve vakıflar tarafından hizmet nişanı verilecek.

Ünlü iş adamı Sedat Peker, 1999 yılında meydana gelen ve 17 binden fazla insanımızı kaybedip 20 binden fazla kişinin yaralandığı, on binlerce vatandaşımızın ise evsiz kalıp geride acı ve gözyaşı bıraktığı Marmara Depremi sonrasındaki yardımları ve hayırseverliği dolayısıyla çeşitli belediyeler ve vakıflar tarafından hizmet nişanı ile ödüllendirilecek. 30 Mayıs Cumartesi günü Adapazarı kent meydanında düzenlenecek olan etkinliğe on binlerce kişinin katılacağı öğrenildi.

Bilindiği üzere Adapazarı Depremi'nin hemen ardından Sedat Peker, şehir merkezinde dev bir yardım tesisi kurmuş, her gün on binlerce kişiye yemek veren aş evinin yanı sıra giyecek, ısınma ve barınma yardımları da yapılmıştı. Her gün yüzlerce tırlık yardımları da yine şehrin en ücra köylerine ulaştıran Sedat Peker'in o günkü şartlarda yapmış olduğu yardım organizasyonu günümüzde dahi hafızalarda.

Organizasyonda Karadenizli sanatçı İsmail Türüt'ün de Sedat Peker için yazdığı şarkıları seslendirip hizmet nişanı için ödül töreninin sunuculuğunu  yapacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.