Öztürk için 5 generali harcadılar!

Öztürk için 5 generali harcadılar!

FETÖ'nün eski Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Akın Öztürk'ün önünü açmak için her yola başvurduğu öğrenildi.

Balyoz tertibiyle Hava Kuvve tleri'nde 5 general tutuklanınca Org. öztürk, Hava Kuvvetleri Komutanı oldu.

Öztürk'ün Hava Kuvvetleri Komutanı olmasında Balyoz tertibinin rol oynadığını kaydeden emekli bir havacı general, Öztürk'ün Hava Kuvvetleri Komutanı yapılmasının öyküsünü şöyle anlattı:

"Normalde Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Bilgin Balanlı olacaktı. Ama FETÖ Balyoz tertibiyle Orgeneral Bilgin Balanlı'yı hapse attı. Arkasından Org. Mehmet Erten Hava Kuvvetleri Komutanı yapıldı. Bu hamle ile Akın Öztürk'ün önü açıldı. Arkasından ne olur ne olmaz diye Korgeneraller Korcan Pulatsü ve Korgeneral Ziya Gürel de tutuklandı. Arkasından Korgeneral Rıdvan Ulugüler ve Turgut Atman hakkında da tutuklama kararı çıkarıldı. Hava Kuvvetleri ne tam hakim olmak için korgenerallik için sırası gelen tümgeneralleri de hedef aldılar."

ÜNAL OLMALIYDI

Akın Öztürk'ün Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın da teamüllere aykırı olduğunu vurgulayan havacı general, "Kıdem ve sicil sırasına göre Org. Abidin Ünal, Hava Kuvvetleri Komutanı olması gerekiyordu. Ama teamüllerin aksine Org. Akın Öztürk yapıldı. Eğer, Org. Abidin Ünal, Hava Kuvvetleri Komutanı olsaydı Org. Akın Öztürk'ün emekliliği gündeme gelecekti. Org. Abidin Ünal, Akın Öztürk'ün görev süresi dolmasından sonra Hava Kuvvetleri Komutanı oldu. Bugün yaşananlar sürpriz değil. Ergen ekon ? Balyoz tertiplerinde hükümete FETÖ yol gösterdiği için bunlar oldu" dedi.

ADAMLARINI VALİ ATAYACAKTI

Darbe gerçekleşseydi Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay İstanbul Valisi, Tuğgeneral Kemal Akçınar Ankara Valisi, Tuğgeneral Veyis Savaş da İzmir Valisi olacaktı. Ankara. İstanbul ve İzmir'e atanacak isimlerin havacı olması ve Akın Öztürk'e yakın isimler olması dikkat çekti.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.