Piri Reis Rumları çıldırtacak

Piri Reis Rumları çıldırtacak

Doğu Akdeniz'de petrol arama çalışmaları başlatmak için yola çıkan K.Piri Reis gemisi Güney Kıbrıs açıklarına demirledi.

Doğu Akdeniz'de doğalgaz ve petrol arama çalışmaları başlatmak için yola çıkan K.Piri Reis gemisi bakın nereye demirledi?
GÜNEY KIBRIS AÇIKLARINA DEMİRLEDİ

Doğu Akdeniz'de doğalgaz ve petrol arama çalışmaları başlatmak için yola çıkan K.Piri Reis gemisi, Güney Kıbrıs açıklarında demirledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Avni Benli, önceki gün saat 17.00'de araştırmalara başlayan araştırma geminin, kendisine verilen bin kilometrelik hatta çalıştığını ve 150 kilometresini tamamladığını açıkladı. Benli, buradaki işin yaklaşık bir haftada bitmesinin ardından başka bir alan varsa gidileceğini söyledi.
AFRODİT PLATFORMU'NA ÇOK YAKIN NOKTADA

Çalışmaların düzgün ilerlediğini ve verilerin alındığını kaydeden Prof. Dr. Benli, Rum ve İsrail tarafından taciz edilmediklerini, yalnız başına çalışan geminin Rumların arama yaptığı Afrodit Platformu'na yakın olduğunu ifade etti.

Gemide 11 mürettebat ve bilimsel araştırma yapan 10 kişinin görev aldığını ifade eden Benli, enstitü olarak deniz menfaatleri konusunda bu geminin yaptırıldığını hatırlattı:

"Türkiye'nin 70 sente muhtaç olduğu zamanlarda böyle bir gemi yaptırıldı. Türkiye için her zaman ne görev verilirse yaparız." dedi.

Geminin ve teknolojisinin eski olduğu yolundaki eleştirilere de cevap veren Hüseyin Avni Benli, bu iddiaların yeterli bilgi sahibi olamamaktan kaynaklandığını, iyi bakıldığı için geminin iyi durumda olduğunu, ekipmanların da geçen yıl yenilendiğini aktardı.

Prof. Dr. Benli, gemiin şu anda bulunduğu yerde cep telefonu çekmediği için iletişimin uydu üzerinden yapldığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.