PKK'nın inine girildi! 38 terörist öldürüldü

PKK'nın inine girildi! 38 terörist öldürüldü

Bölücü terör örgütüne yönelik süren operasyonlarda PKK ağır kayıplar veriyor..

 Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir binada sıkıştırılan 11, kent merkezinde 4, Diyarbakır'da 1, Sur'da 10, Hakkâri'de de 12 PKK'lı terörist öldürüldü. Sur ilçesindeki çatışmalarda ise 1 teğmen ile 1 astsubay şehit oldu.

Sokağa çıkma yasağının 14 Aralık'tan bu yana sürdüğü Şırnak'ın Cizre ilçesinde çatışmalar hız kazandı. Operasyonlar, PKK'lı teröristlerin hücre evi olarak kullandığı, Cudi Mahallesi'ndeki 4 katlı binada yoğunlaştı. Güvenlik güçleri, önceki gün, polis memuru Uğur Kutku'yu şehit eden teröristlerin yuvalandığı binayı çember altına aldı. Operasyon düzenlenen binadan güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çıkan çatışmada, 11 terörist öldürüldü. Kaçabilen teröristler ise hücre evi olarak kullandıkları binayı ateşe verdi. Çatışmada 4 güvenlik görevlisi yaralandı.

Şırnak kent merkezinde de hareketli saatler yaşandı. Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü'nün hizmet binasına teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çıkan çatışmada 4 terörist öldürüldü. Çatışma sırasında PKK'lı teröristlerin polis aracına attığı roketatar mermisi bir eve isabet etti. Evdeki Mehmet Sıddık Tekmen (27) hayatını kaybetti. 
HAKKARİLİ TEĞMEN ŞEHİT 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dün saat 13.30'da Cevatpaşa ve Dabanoğlu Mahallesi arasında bulunan kilisenin çevresindeki evlerde bulunan teröristlerin, keskin nişancı tüfeği Kanas'la açtığı ateş sonucu 3'ü ağır 5 asker yaralandı. Ambulanslarla, Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılan askerlerden Hakkâri nüfusuna kayıtlı Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak ile Trabzonlu Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Bıçakçı (24) şehit oldu. 3 askerin tedavisi ise devam ediyor. Çatışmalarda 3 terörist öldürüldü. İlçedeki diğer oprasyonlarda da 7 terörist ölü ele geçirildi.

Şehitlerden Astsubay Bıçakçı'nın babası Selahattin, annesi Melek Bıçakçı ile 2 kız kardeşi acı haber üzerine sinir krizleri geçirdi. Ünal Bıçakçı'nın bir gün önce geçici görevle Ankara'dan Diyarbakır'a gittiği öğrenildi.

Şehit Teğmen Abdulselam Özatak'ın cenazesi ise bugün Hakkari'nin Durankaya Beldesi'nde toprağa verilecek.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde polis aracına atmak istediği el yapımı bomba elinde patlayan 19 yaşındaki S.T.'nin kolu koptu. Diyarbakır'da Şanlıurfa yolu üzerinde polisten kaçan ve "dur" ihtarına uymayan bir terörist öldürüldü.

İNLERİNDE ÖLDÜRÜLDÜLER 

Hakkâri'de güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlarda mağara ve sığınaklara düzenlenen operasyonlarda 12 terörist ölü ele geçirildi.

Öte yandan Bingöl, Diyarbakır ve Hakkâri'de PKK'ya yardım ve yataklık yapan 20 kişi gözaltına alınırken, Şırnak'ın Silopi ilçesinde 4 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Mardin'de önceki gece Cumhuriyet Meydanı'ndaki bir banka şubesinin önüne bırakılan metal parçalarla güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı şiddetli bir gürültüyle patladı. Patlamada yoldan geçen bir kişi bacağından hafif yaralandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.