Polis zırhlı aracı çalıştıramayınca devreye girdi

Polis zırhlı aracı çalıştıramayınca devreye girdi

Malatya'da zırhlı personel taşıyıcıyı güvenli yere çekmek isteyen polis içerisinde aracı kullanacak kimse bulunamadı.

 FETÖ'nün darbeye kalkıştığı gecenin sabahında Malatya'daki Altay Kışlası'ndan sokağa çıkan askerler, polisle çatıştı. Bu sırada zırhlı personel taşıyıcılardan biri çevreyolu Milli Egemenlik Alt Kavşağı yakınlarında halk tarafından durduruldu.

Polis ekipleri darbeci askerleri gözaltına aldı, zırhlı personel taşıyıcıyı da güvenli bir yere çekmek istedi ancak ekipte bunu kullanabilecek polis bulunamadı.

Darbeye karşı sokağa çıkanlar arasındaki Mustafa Özbey'in rolü de tam burada başladı. Askerliğini Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler'de yapan Mustafa Özbey, aracı kullanmak için gönüllü oldu.

Güvenlik nedeniyle polis yeleği giydirilerek kullandığı zırhlı personel taşıyıcıyı önce güvenli bir alana çeken Özbey, 2. Ordu Komutanlığı'nda süren çatışmalar nedeniyle polisin talimatıyla aracı yeniden karargaha çevirdi.

Anadolu Ajansı'na konuşan Özbey, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara çıktığını anlattı. Sabah saatlerinde çevre yolundan tankların geçmeye başladığını duymaları üzerine bölgeye geçtiklerini aktaran Özbey, polislerin askerlerden ele geçirdiği zırhlı aracı çalıştıramadıklarını görünce yardım teklif ettiğini söyledi.

Özbey, "Olay yerinde polisler aracı hareket ettiremeyince 'Ben bu aracı daha önce Ankara Etimesgut Zırhlı Birliklerinde kullandım, size yardım edebilirim' dedim. Polisler bana 'Seni Allah gönderdi' diye cevap verdi. Üzerime polis yeleği giydirdiler ve aracı Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne götürdüm" dedi.

POLİSİN TEKLİFİNİ KABUL ETMİŞ

Sonrasında yaşananları ise Özbey şu cümlelerle dile getirdi:

"Bir süre polisler bir kez daha aradı, bu kez zırhlı aracı 2. Ordu Komutanlığı'na götürmemi teklif ettiler. Zırhlı personel taşıyıcı ile 2. Ordu önüne gittik. Jandarma Özel Harekat ve Malatya'daki polis memurları orada güvenlik açısından bekliyorlardı. Çatışma akşamdan sabaha kadar sürmüş.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.