Polisin biber gazı öldürdü

Polisin biber gazı öldürdü

Polisin sıktığı biber gazından fenalaşan 31 yaşındaki astım hastası Çayan Birben kurtarılamadı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin 'in "İnsan sağlığına zararı bulunmuyor" dediği biber gazı, Yalova'da 30 yaşındaki Çayan Birben'in canına mal oldu.
BİBER GAZI ÖLDÜRDÜ

Gençlerin karıştığı bir sokak kavgasına müdahale eden polis ekipleri, biber gazı sıktı. Kavgayı ayırmak isteyen Birben, iddiaya göre, biber gazının etkisiyle fenalaştı. Kalp krizi ve beyin kanaması geçiren Birben'in dün beyin ölümü gerçekleşti.
BİBER GAZININ NEDEN OLDUĞU STRES..

Yalova Devlet Hastanesi doktorları ölümü, "biber gazının neden olduğu stres, stresin yol açtığı hipertansiyon sonucunda beyin baloncuğunun patlaması" diye açıkladı.
ELİNİ YÜZÜNÜ YIKAMASINA İZİN VERMEDİLER!

Savcılıkça sorgulanan Birben'in arkadaşlarından Soner Dinç, "Çayan, 'Ben hastayım sıkmayın' dedi ve yere yattı. Polislerden kendisini hastaneye götürmelerini istedi. Elini yüzünü yıkamalarına izin vermelerini istedi. Ancak izin vermediler" dedi. Olaya tanık olan arkadaşı Emre Dinç de aynı yönde ifade verirken, Hüseyin Gökhan Aydın ise "Biber gazı sıkılınca ben uzaklaştım. 1-2 dakika sonra geldiğimde Çayan yerde inliyordu. Çayan'a kimse vurmadı ve biber gazı sıkılıncaya kadar bir rahatsızlığı yoktu" dedi.

Avukat Melike Korkmaz'ın verdiği bilgiye göre, gözaltına alınmayan Çayan Birben, yüzünü yıkamak için girdiği internet kafede yere yığıldı. Arkadaşları tarafından 45 dakika sonra bulunan Birben, Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Reanimasyon Ünitesi'nde yoğun bakıma alınan Birben'in kalp krizi ve beyin kanaması geçirdiği saptandı. Dün akşam ise Birben'in beyin ölümü gerçekleşti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.