'Profesyonel spordan elimi çekiyorum'

'Profesyonel spordan elimi çekiyorum'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 'Profesyonel spordan elimi çekiyorum' dedi.

Ankara İl Spor Güvenlik Kurulu'nun, 2011-2012 sezonunda, futbol ve diğer spor dallarındaki müsabakalarda muhtemel olaylara karşı alınacak tedbirlere ilişkin yaptığı ilk toplantıya katılan Gökçek, burada yaptığı konuşmada, futbolda şike iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında savcılığa verdiği ifade ile oğlu Ahmet Gökçek'in başkanlığındaki yönetim kurulunun Yargıtay tarafından "yok hükmünde sayılması" kararlarını ima ederek üzüntülü günler yaşadığını söyledi.

Yıllardan beri verdikleri destekle başkentten bir şampiyon takım çıkarmayı hedeflediklerini, ancak bunu başaramadıklarını aktaran Melih Gökçek, şöyle konuştu: "Bunca emeğe, desteğe rağmen maalesef başkentten şampiyon çıkaramadık. Uzun zaman da böyle gidecek ve şampiyon çıkmayacak gibi görünüyor. Ben spor hastası bir belediye başkanıyım ama artık profesyonel spordan elimi çekiyorum.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Ankaraspor ile ilgili kararı, uygulaması bizi soğuttu. Bu kulüpte yüzlerce amatör sporcu vardı. Bu sporcuların hepsi bu kararlarla dağıtıldım. Bundan sonra amatörlere ağırlık vereceğim.

Profesyonel yerine amatörlere yatırım yapacağız. Ancak sadece futbola değil, tüm branşlara olacak bu yatırımlarımız

SARAY TESİSLERİ ÜNİVERSİTEYE VERİLECEK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şu anda Ankaragücü Kulübü'nün kullanımında olan Saray Tesisleri'nin dünyada eşi benzeri olmadığını tekrarladı.

Gökçek, "Ankara'dan bir şampiyon takım çıkarmak, Kızılay Meydanı'nda şampiyonluk kupasıyla gezmeyi hayal ettik ancak olmadı. Eşi olmayan Saray Tesislerimizi spor akademisi olan bir üniversitenin kullanımına vereceğiz.

İnşallah onlar iyi değerlendirir ve o tesislerde yetişen şampiyonlar çıkarırlar" diye konuştu.

Melih Gökçek, ayrıca, Spor Toto Süper Lig'de geçen sezon boyunca Ankaragücü Kulübü'ne toplam 840 bin TL ceza kesildiğini, bu cezaların nedeninin ise bazı taraftar grupları olduğunu ifade ederek, tribünlere artık gerçek taraftarların gelmesini istediğini de sözlerine ekledi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.