Rize Havalimanının ÇED Çalışmaları Tamamlanmak Üzere

Rize Havalimanının ÇED Çalışmaları Tamamlanmak Üzere

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Rize Havalimanı'nın, fizibilite çalışmlarının tamamlandığı, ÇED çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.

AA Editör Masası'na konuk olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Rize Havalimanınını Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve yapım ihalesini 2015 yılı içerisinde gerçekleştirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

lutfi-elvan.jpgBakan Elvan, Ordu-Giresun Havalimanı'nın, altyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, üstyapı çalışmalarının da hızla devam ettiğini anlattı.

Ordu-Giresun Havaalanı'nı 2015 yılının mart ayı itibarıyla açmayı hedeflediklerini söyleyen Elvan, "Karadeniz Bölgesi için son derece önemli bir proje. Deniz üzerinde yapmış olduğumuz ilk havalimanı, o açıdan örnek bir havalimanı" diye konuştu.

Rize Havalimanı çalışmalarına da değinen Elvan, söz konusu projenin Rize ve Artvin için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Rize Havalimanı'nın, fizibilite çalışmlarının tamamlandığı, çevresel etki değerlendirme çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğuna dikkati çeken Elvan,"Hedefimiz, 2015 yılı içinde yapım ihalesine çıkmak. Rize Havalimanı da Türkiye'nin deniz üzerindeki 2. büyük havalimanı olacak ve bölgedeki vatandaşlarımıza hizmet verecek" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.