Rize Neden Geriledi

Rize Neden Geriledi

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Geçen yıllara nazaran Rize yaşanılabilir iller sıralamasında gerilemesinin nedenini açıkladı.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, şehir içi minibüsçüleri ve halk otobüsçüleri ile yemekli toplantıda bir araya geldi. Yemekli toplantıya Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muzaffer Turan, 8 nolu şehir içi Minibüs Kooperatifi Başkanı Mustafa Yıldırım, Başkan Yardımcıları, Rize Belediyesi Otobüs İşleri Müdürü Celal Sarı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İspak A.Ş Trafik Ulaşım Uzmanı Murat Mustafa Arıman ve şoför esnafı katıldı.


Şoför esnafına işlerini daha iyi yapmaları yönünde uyarılarda bulunan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı; “ Geçen yıllara nazaran Rize yaşanılabilir iller sıralamasında biraz geriledi. Yapılan anketlerde bunun 1. sebebi Ev bulma ve kiralar, 2. Sebebi şehir içi ulaşımı ve halkla ilişkileri 3.’sü de pahalılık ve esnafın tutumu olduğu tespit edildi. 2004 yılında göreve geldiğimde Rize’nin en büyük sorunu trafik demiştik ama çok anlatamadık ve şuan gelinen nokta trafik sorununu ne yapacağız. Minibüs duraklarını iyi ki birleştirdik.

Minibüslerin iç yollardan geçmesi ölümleri bile azalttı. Minibüs duraklarını birleştirmekle kötümü yaptık hayır, onun için daha iyisini yapmak için çalışacağız. 2004’de en pahalı hat 170-180 bin TL iken, minibüs hatlarının birleşmesi ile aynı hat şuan 500-600 bin TL oldu. dağdibi yolumuz en kısa zamanda vakıflar okulundan islampaşa’ya bağlanacak. Dağdibi yolunda taşımacılık yapan şehir içi dolmuşları fazla yolcu taşımayacak, fazla yolcu taşımaları halinde fotoğrafla tespit edilerek ceza yazılacak. Sorun çıkaran hatlara yeni otobüsler koyacağız. Sorun çıkaran duraklarda hat iptaline kadar gideceğiz. Benim şoför esnafından isteğim, para kazanın, arabanıza iyi bakın, yolcuya iyi davranın ki sizlerden herkes memnun kalsın” dedi.



Toplantıda söz alan Rize Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muzaffer Turan; “ rize’nin trafiğinin çözülebilmesi için mutlaka uzman ve bilirkişiler tarafından yapılması en isabetli karardır. Bu yönde bir çalışmaya öncülük yapan Rize Belediye Başkanımız Halil Bakırcıya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.